Home > F1 > F1 Silverstone: eerste polepositie ooit voor Carlos Sainz

F1 Silverstone: eerste polepositie ooit voor Carlos Sainz

Carlos Sainz (Ferrari) start zondag vanop de polepositie op Silverstone. Voor de Spanjaard is het zijn eerste polepositie ooit. Sainz was sneller dan Max Verstappen (Red Bull) en Charles Leclerc (Ferrari).

Foto ©: Ferrari

Het was een natte start van de kwalificatie in Groot-Brittannië. Gelukkig voor de rijders stopte het na een tiental minuten met regenen. Regerend wereldkampioen Max Verstappen zette zijn goede vorm van in de laatste vrije training voort en was vrijwel meteen zes tienden van een seconde sneller dan de tweede, Charles Leclerc. Q1 zorgde voor weinig grote verrassingen. Alex Albon (Williams), de Haas-rijders Kevin Magnussen en Mick Schumacher en de Aston Martins van Sebastian Vettel en Lance Stroll haalden Q2 niet. Nicholas Latifi (Williams) wist zich wel verrassend te plaatsen voor Q2. Latifi was in de Williams met oude onderdelen sneller dan Albon met de nieuwe onderdelen.

Het begon meteen na de start van Q2 weer te regenen op Silverstone. Alweer was het Max Verstappen die de snelste tijd neerzette. De Nederlander was meer dan een seconde sneller dan zijn teamgenoot Sergio Perez. Guanyu Zhou (Alfa Romeo) voelde zich duidelijk goed in deze moeilijke omstandigheden. De Chinees dook halfweg in Q2 naar de derde plek. Charles Leclerc kon even de eerste plek van Verstappen afpakken, maar de Red Bull-rijder verbeterde meteen daarna de tijd van Leclerc. Doordat het harder begon te regenen konden weinig rijders hun tijd verbeteren. Dat ging ten koste van Pierre Gasly en Yuki Tsunoda (AlphaTauri), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Esteban Ocon (Alpine) en Daniel Ricciardo (McLaren). Nicholas Latifi zorgde weer voor een verrassing door zich te plaatsen voor Q3.

Carlos Sainz was de eerste die een tijd neerzette, maar Charles Leclerc ging daar meteen onder. Kort voor het einde van de kwalificatie was de verwachte man daar toch. Max Verstappen was bijna twee seconden sneller dan Charles Leclerc. Lewis Hamilton (Mercedes) was de enige die in de buurt kwam, de Brit was twee tienden van een seconde trager dan Verstappen. De laatste paar minuten zorgde nog voor veel spanning. Carlos Sainz leek in het slot toch nog de polepositie te pakken, maar zijn tijd werd meteen verbroken door Charles Leclerc. Ook de Monegask kon daar niet lang van genieten, want het was opnieuw Max Verstappen die onder de tijd van Leclerc dook. Dan leek de polepositie toch naar Verstappen te gaan, maar in zijn laatste ronde pakte Carlos Sainz zijn eerste polepositie ooit als Formule 1-rijder.

error: Alert: Content is protected !!