Home > Circuit > ELMS Monza: Mathias Beche op pole, Sarah Bovy tweede in LM GTE

ELMS Monza: Mathias Beche op pole, Sarah Bovy tweede in LM GTE

Met enkele snelle ronden op het einde van de kwalificatiesessie wist Mathias Beche (TDS Racing x Vaillante – Oreca) de polepositie te bemachtigen. Job van Uitert (Panis Racing – Oreca) werd tweede, voor Pietro Fittipaldi (Inter Europol Racing – Oreca). Sarah Bovy reed haar Iron Dames Ferrari 488 GTE Evo knap naar een tweede plaats in LM GTE.

(Foto: © Oreca)

Thomas Laurent, de Franse teamgenoot van Ugo de Wilde, zette de Oreca van Mühlner Motorsport op de twaalfde positie in LMP2 met 0,924 seconden achterstand op Beche. In LMP3 stond er geen maat op Malthe Jakobsen (Cool Racing – Ligier). Hij had net geen acht tienden voorsprong op Nicolas Pino (Inter Europol Competition – Ligier).

Christian Ried (Proton Competition – Porsche) reed het snelste kwalificatierondje in LM GTE (1:48.859). Sarah Bovy gaf slechts 0,246 seconden toe op Ried. Andrew Haryanto, de teamgenoot van Alessio Picariello, was derde op zes tienden van de Porsche-rijder.

De wedstrijd start morgen om 11u30, duurt vier uur en is live op YouTube te volgen.

error: Alert: Content is protected !!