Home > Circuit > DTM Norisring: van der Linde en Audi op pole voor race 1

DTM Norisring: van der Linde en Audi op pole voor race 1

Op de Norisring is de eerste kwalificatiesessie van het DTM-weekend verreden. Voor het eerst werd er, uiteraard vanwege de korte stratenomloop, in twee groepen gereden. Kelvin van der Linde (ABT Audi) zette in groep 2 de snelste tijd neer, meteen goed voor de algemene pole. Hij was één honderdste van een seconde sneller dan Thomas Preining (KÜS Porsche) en twee honderdsten dan Ayhancan Güven (AF Corse Ferrari). Gelegenheidsrijder Franck Perera (Lamborghini) en Lucas Auer (Mercedes) werden vierde en vijfde, meteen goed voor vijf verschillende merken in de top 5. Laurens Vanthoor start straks in zijn Porsche als vijftiende, Esteban Muth raakte niet verder dan de 21ste tijd achter het stuur van zijn BMW. (Foto: © Audi)

error: Alert: Content is protected !!