Home > #Hoofdnieuws > DTM Norisring: botsauto’s met GT3 en Porsche wint eerste DTM-race ooit

DTM Norisring: botsauto’s met GT3 en Porsche wint eerste DTM-race ooit

Na een onwaarschijnlijke wedstrijd, met amper elf wagens aan de finish, ging de zege in de eerste DTM-race van het weekend in Norisring naar Thomas Preining in een KÜS Porsche. Laurens Vanthoor scoorde met een vierde plaats zijn beste resultaat van het seizoen.

Foto: © Porsche

Dit is botsauto’s”, was de samenvatting van oud-kampioen Bernd Schneider bij de DTM-TV en de Duitser had het bij het rechte eind. Bij iedere start en herstart in het eerste half uur liep het gewoon fout en was er een nieuwe… start. Uiteindelijk zagen we amper elf wagens aan de finish van de wedstrijd op de mythische omloop.

Sportief werd het een feestje voor Porsche, met een zege voor Thomas Preining (KÜS Porsche), terwijl SSR Performance Porsche naar een tweede en vierde plek reed, met Dennis Olsen en Laurens Vanthoor. Vanthoor startte overigens van op de vijftiende plaats! Esteban Muth (BMW) werd er simpelweg uitgekegeld en zet zijn dramatisch seizoen dus gewoon verder. Tussen de SSR Porsche reed René Rast in zijn Audi R8 naar de derde plaats en Philip Eng sloot in een BMW M4 de top 5 af.

Het is de eerste zege ooit voor Porsche in de geschiedenis van het merk. Morgen om 13u30 volgt de tweede race van het weekend.

error: Alert: Content is protected !!