Home > Circuit > In een notendop: FIA F3 – FIA F2 – W Series

In een notendop: FIA F3 – FIA F2 – W Series

  • FIA F3 – Het was lokale held Zak O’Sullivan die voor Carlin de pole pakte voor de hoofdrace op zondag in de Formule 3. Voor O’Sullivan was het zijn eerste pole en hij gaat toch schoon volk voor met Arthur Leclerc (Prema) op de tweede plaats en Zane Maloney (Trident) op de derde plaats. Niet Kush Maini (MP Motorsport), tiende, maar wel Ushijima, twaalfde, start morgen in de sprintrace op de pole en hij ziet naast zich op de grid puntenleider Martins.
  • FIA F2 – Logan Sargeant, vanmorgen al de snelste in de vrije training, verzekerde zich in deze avond ook van de pole voor de hoofdrace op zondag in de Formule 2. De Amerikaanse Carlin rijder vertrekt zondag op de beste startplaats, voor Frederik Vesti (ART). Op de tweede rij staan de titelpretendenten, Felipe Drugovitch (MP Motorsport) voor Theo Pourchaire (ART). Bij Van Amersfoort Racing start Hughes op een veertiende plaats en Beckmann, de invaller voor Cordeel, op een 22ste en laatste plaats. De Indiër Jehan Daruvala start morgen op de pole voor de sprintrace, met naast zich de jonge Enzo Fittipaldi.
  • W Series – De dames van deze serie, enkel voorbehouden voor vrouwen, hadden hun kwalificatiesessie deze avond. Daarin zette de Britse Jamie Chadwick, die onklopbaar lijkt dit seizoen, orde op zaken nadat de Finse Emma Kimilainen lange tijd aanspraak leek te kunnen maken op de pole. Chadwick start dus in eigen huis op de beste positie, voor Kimilainen en voor die andere Britse, Abby Pulling. De race is er morgen, om 14u25 Belgische tijd.

foto: ©wseries.com

error: Alert: Content is protected !!