Home > Circuit > In een notendop: ELMS – GT World – GT2

In een notendop: ELMS – GT World – GT2

ELMS – De snelste ronde bij de eerste vrije training op het circuit van Monza kwam op naam van Jack Aitken en Racing Team Turkey (1:38.690). De Oreca 07 van Mühlner Motorsport finishte in handen van Thomas Laurent als dertiende (1:40.240). Alessio Picariello (1:48.851) was met zijn Porsche van Absolute Racing de beste in LM GTE. Sarah Bovy (1:50.137) tikte met haar Iron Dames Ferrari 488 GTE Evo af als tiende.

’s Namiddags, tijdens de testsessie voorbehouden voor rijders met statuut brons, was het François Perrodo die de beste tijd (1:41.403) op de tabellen zette. Sarah Bovy was vijfde in LM GTE.

GT World – Ook in Italië, in Misano, stond het Saintéloc-duo Aurelien Panis en Patric Niederhauser met hun Audi bovenaan bij de vrije training en de pre qualifying. Charles Weerts en Dries Vanthoor (Team WRT – Audi) beëindigden de vrije training als vierde, Ulysse De Pauw (AF Corse – Ferrari) was zevende en Adrien De Leener (Dinamic Motorsport – Porsche) achtste. In pre qualifying waren Weerts-Vanthoor als tweede, Ulysse De Pauw als zesde en Frédéric Vervisch als zevende de Belgen in de top 10.

GT2 – Eveneens in Misano realiseerden Nicolas Saelens en Stienes Longin met hun PK Carsport Audi het beste rondje in de eerste vrije training om de GT2 European Series (1:35.891). Teamgenoten Bert Longin en Peter Guelinckx eindigden zesde. In de tweede sessie waren het Rusteika-Vergers met de High Class Racing Audi die vooraan stonden. Guelinckx-Longin waren vijfde en Saelens-Longin negende.

(Foto: © European Le Mans Series – JEP – www.jakobebrey.com)

error: Alert: Content is protected !!