Home > F1 > F1 Silverstone: Sainz snelste in tweede vrije training

F1 Silverstone: Sainz snelste in tweede vrije training

Op vrijdag stond de tweede vrije training op het programma. Nadat Valtteri Bottas (Alfa Romeo) de snelste was in de eerste vrije training, zette Carlos Sainz (Ferrari) nu de snelste tijd neer. De Spanjaard was sneller dan Lewis Hamilton (Mercedes) en Lando Norris (McLaren).

Foto ©: Ferrari

De omstandigheden op Silverstone waren beter dan in de eerste vrije training. De rijders konden nu wel op een droge baan rijden. Daardoor verschenen alle rijders vrij snel op het circuit. De eerste tijden werden op het bord gezet en het was Charles Leclerc (Ferrari) die het best opende. Kort daarna ging het heen en weer tussen de Ferrari’s van Leclerc en Sainz. Eerst verbeterde Sainz de tijd van Leclerc, maar even later zette de Monegask weer de snelste tijd neer. De Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Perez stonden op plek drie en vier.

Iets voor halfweg was het thuisrijder Lando Norris die de tijd van Leclerc verbeterde. De Brit zette een tijd van 1.29.118 neer, maar lang kon Norris daar niet van genieten. Carlos Sainz pakte al snel de koppositie van Norris weer af. De andere McLaren-rijder, Daniel Ricciardo, zette ook een sterke tijd neer en zette zich tussen de twee Red Bulls op plek vijf. Ook Lewis Hamilton reed weer een sterke vrije training. De Brit reed naar de tweede positie. Een kwartier voor het einde stonden Sainz, Hamilton en Norris in de top drie. Sergio Perez had het moeilijk en stond pas zevende.

In de laatste tien minuten gebeurde er niet zo veel meer. Veel rijders wisselden naar de zachte banden om nog een snelle tijd neer te zetten, maar voor veel veranderingen bovenaan zorgde dat niet meer. Uiteindelijk was het Carlos Sainz die de snelste was in de tweede vrije training op Silverstone. Lewis Hamilton werd alweer tweede, Lando Norris derde.

error: Alert: Content is protected !!