Home > Circuit > Porsche Supercup: spektakel verwacht in Silverstone

Porsche Supercup: spektakel verwacht in Silverstone

Komend weekend is het circuit van Silverstone in Northamptonshire de locatie voor de derde ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup. Het is voor de deelnemers aan de merkencup het begin van een drukke maand, want er staan in de komende vier weekenden drie races op het programma en daarmee is het een cruciale fase in de strijd om het kampioenschap.

Foto ©: Porsche Mobil 1 Supercup

Titelverdediger Larry ten Voorde, kopman van het Nederlandse Team GP Elite, komt na zijn overwinning in de straten van Monaco als leider in de tussenstand naar Silverstone. Met een totaal van 45 punten heeft hij zes punten voorsprong op de Luxemburger Dylan Pereira (BWT Lechner Racing). Daarachter volgen met Laurin Heinrich (SSR Huber Racing), de Fransman Dorian Boccolacci (Martinet by Alméras) en de Brit Harry King (BWT Lechner Racing), drie rijders op twee punten van elkaar. Rudy van Buren (Huber Racing) staat als achtste ook in de top tien, terwijl ook Jaap van Lagen (Martinet by Alméras), Loek Hartog (Ombra Srl), Max van Splunteren (Team GP Elite) en Morris Schuring (Huber Racing) in de eerste twee races van dit seizoen al punten wisten te scoren. Daarnaast komen Daan van Kuijk en Lucas Groeneveld (GP Elite) dit weekend op Silverstone weer in actie.

Na de seizoensstart op het circuit van Imola en de tweede race op het krappe stratencircuit van Monaco, is Silverstone een circuit met een heel andere karakteristiek. Volledig vlak, breed en met ruime uitloopstroken op het voormalige vliegveld, waar in 1950 de eerste Formule 1 WK-race in de historie van de autosport verreden werd. Met bekende passages als Copse, Maggots en Becketts behoort het circuit tot de snellere op de kalender.

error: Alert: Content is protected !!