Home > Circuit > GT4 European Series: kampioenschap halverwege in Misano

GT4 European Series: kampioenschap halverwege in Misano

De GT4 European Series keert dit weekend terug naar Italië, op het circuit van Misano, waar de strijd om het kampioenschap halverwege is. Auto’s van negen verschillende topmerken zullen het tegen elkaar opnemen op het vierenhalve kilometer lange circuit aan de Adriatische kust.

Foto ©: GT4 European Series

Bij het ingaan van de derde ronde van de GT4 European Series leiden de Aston Martin-teams twee van de drie rijderskampioenschappen, maar na een onvoorspelbare laatste ronde op Circuit Paul Ricard staat niemand meer op een comfortabele plaats in het klassement.

Het CMR Toyota-duo Antoine Potty en Romain Monti reden naar een mooie tweede plaats in race één op Circuit Paul Ricard, maar werden daarna teruggedrongen door wat schade aan de carrosserie en mechanische problemen waardoor ze in race twee niet verder kwamen dan de tiende plaats. Ze zullen ook een bedreiging zijn in de Silver Cup.

Door de eerste overwinning van Kenny Herremans en Dante Rappange in de Chevrolet Camaro van V8 Racing is de titelstrijd in Pro-Am helemaal opengebroken. Het duo heeft nu nog maar een paar punten achterstand op de top drie in de klasse. Nico Verdonck en Rodrigue Gillon (PROsport Racing Aston Martin Vantage) staan negende. Jean-Luc Behets en Johan Vannerum (SRT Mercedes AMG) starten dan weer in AM voor het Belgische team.

error: Alert: Content is protected !!