Home > Electric > Formule E: kalender voor 2023 goedgekeurd

Formule E: kalender voor 2023 goedgekeurd

Het nieuwe Formule E-seizoen begint op 14 januari 2023 in Mexico-Stad, nadat de FIA World Motor Sport Council een kalender met 13 evenementen heeft bekendgemaakt.

Foto ©: Formule E

De allereerste race in India is gepland voor 11 februari, hoewel de precieze details van een deal met de stad Hyderabad nog niet bekend zijn gemaakt. De geplande deal met Kaapstad werd eerder dit jaar bevestigd, maar nu is er enige twijfel omdat het een ‘NNB’ of ‘nog niet bepaald’ wedstrijd blijkt te zijn. Een terugkeer naar Sanya, China, is naar verluidt gepland voor de volgende race na Kaapstad, maar reis- en logistieke beperkingen hebben daar voorlopig nog geen zekerheid over gegeven. New York City lijkt ook een race te krijgen, maar verschijnt voorlopig ook als ‘NNB’. Dat komt waarschijnlijk omdat de Formule E nog bezig is met het sluiten van een nieuw contract op de Red Hook-locatie van de race.

De volledige kalender:

14 januari: Mexico-Stad
27-28 januari: Diriyah
11 februari: Hyderabad
25 februari: NNB (wellicht Kaapstad)
11 maart: NNB (wellicht Sanya)
25 maart: Sao Paulo
22 april: Berlijn
6 mei: Monaco
20-21 mei: Seoul
3-4 juni: Jakarta
24 juni: NNB (wellicht New York City)
15-16 juli: Rome
29-30 juli: Londen

error: Alert: Content is protected !!