Home > Circuit > SRO plant meer dan 2000 bomen in de Ardennen

SRO plant meer dan 2000 bomen in de Ardennen

SRO Motorsports Group heeft zijn duurzaamheidsstrategie verder gediversifieerd door zich aan te sluiten bij de strijd voor de bescherming en het herstel van bossen. In samenwerking met Reforest’Action en haar partner Sylva Nova, zal SRO de herbebossing in Wallonië ondersteunen door te helpen bij het herstel van een gebied van groot biologisch belang. Dat is de volgende stap in de groeiende inspanningen van het bedrijf om zijn eigen ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd belanghebbenden in staat te stellen hetzelfde te doen.

Bomen spelen een essentiële rol in de inspanningen van de mens om de klimaatverandering tegen te gaan dankzij hun cyclus van koolstofabsorptie, terwijl ze ook helpen om dieren in het wild te beschermen en de biodiversiteit te bevorderen. Het door SRO gekozen herbebossingsproject, dat de nadruk legt op het ondersteunen van gebieden in de buurt van zijn raceactiviteiten, ligt op minder dan 100 kilometer van Circuit de Spa-Francorchamps, de thuishaven van de TotalEnergies 24 Hours of Spa.

Het bos ligt in een Natura 2000-beschermingsgebied van groot biologisch belang en werd ernstig aangetast door essensterfte, waardoor een aanzienlijk aantal bomen moest worden geveld. In plaats daarvan zullen in totaal 2.050 nieuwe bomen worden geplant in een gebied van 1,5 hectare. Er zullen vijf verschillende boomsoorten worden geplant: wintereik, zomereik, kers, els en appel.

Het project zal de atmosfeer in het bos herstellen, wat het bredere ecosysteem ten goede zal komen en tevens de gezondheid van het bos op lange termijn zal waarborgen. Het maakt deel uit van de duurzaamheidsstrategie 2030 van SRO, die het milieu centraal stelt in de activiteiten van het bedrijf. Door een leidende rol te spelen in het streven naar koolstofneutrale autosport wil SRO een betere toekomst voor de sport creëren en tegelijkertijd zijn eigen bijdrage leveren aan de wereldwijde bescherming van het klimaat.

Laurent Gaudin, General Manager TotalEnergies 24 Hours of Spa: “SRO Motorsports Group zet zich volledig in voor duurzaamheid en dit project voegt een nieuwe dimensie toe aan onze inspanningen. De TotalEnergies 24 Hours of Spa is de hoeksteen van onze race-activiteiten, waardoor het extra belangrijk is dat we ons engageren voor een project in de buurt van Spa-Francorchamps. Als algemeen directeur van de TotalEnergies 24 Hours of Spa ben ik bijzonder verheugd dat we de herbebossing in de Waalse regio zullen steunen. Door nieuwe bomen te planten kunnen we bijdragen tot de regeneratie van dit gebied en het helpen beschermen voor toekomstige generaties.

error: Alert: Content is protected !!