Home > Circuit > Porsche Supercup Silverstone: met gastdeelname Ghislain Cordeel

Porsche Supercup Silverstone: met gastdeelname Ghislain Cordeel

Dit weekend is er dan toch een Belg in Silverstone actief, met name Ghislain Cordeel die zijn debuut in de Porsche Mobil 1 Supercup maakt. Het kampioenschap dat dit jaar zijn dertigste verjaardag viert, is aan zijn derde meeting van het seizoen toe en Ghislain Cordeel stapt in met GP Elite, het team waarmee hij dit jaar in de Porsche Carrera Cup Benelux uitkomt. 

Foto: © Ivan Tarantsov

Ik wil vooral eens kijken waar ik sta, zonder torenhoge ambities”, vertelt de snelle man uit Temse aan Autosportwereld.be. “Ik sta nu derde in de Benelux-competitie, na enkele podiumplaatsen en deze uitstap naar Silverstone is een unieke kans, waarvoor ik mijn team GP Elite dankbaar ben. Ik ga alvast van het weekend genieten!” 

Het seizoen zelf verloopt tot nu toe bijzonder goed voor regerend Supercup-kampioen Larry ten Voorde. Na een tweede plaats tijdens de openingsrace in het Italiaanse Imola en een overwinning in Monaco staat de Nederlander weer aan kop van het klassement. Hij gaat naar Groot-Brittannië met zes punten voorsprong op Imola-winnaar Dylan Pereira. Pereira rijdt voor het BWT Lechner Racing team, dat het teamklassement aanvoert.

error: Alert: Content is protected !!