Home > Circuit > In een notendop: FIA F2 – FIA F3

In een notendop: FIA F2 – FIA F3

  • FIA F2 – De Est Juri Vips wordt met onmiddellijke ingang uit het Red Bull programma gezet. Vips zou racistische uitspraken hebben gedaan tijdens een online game op Twitch. Red Bull onderzocht het gebeuren en bevestigde dit. Bij Red Bull is er voor dit soort zaken een nultolerantie. De vraag was of Vips zijn programma in de Formule 2 op eigen houtje zou voortzetten, maar deze namiddag kwam al de bevestiging dat Vips zijn seizoen 2022 bij Hitech verder mocht afwerken. Hoe dan ook reed Vips dit seizoen nog niet in een Red Bull livery, een akkoord dat eerder werd gesloten met de andere Red Bull Junior rijders, Jehan Daruvala, Liam Lawson, Dennis Hauger en Ayumu Iwasa.
  • FIA F3 – Jonny Edgar neemt bij weer zijn zitje in bij Trident. Edgar kreeg aan het begin van het seizoen de ziekte van Crohn als diagnose en haakte door gezondheidsproblemen voorlopig af. Hij is nu aan de beterhand en neemt dus het stuur over van Oliver Rasmussen.
  • FIA F3 – Heel wat geschuifel met de stoeltjes bij het Tsjechische Charouz. Daar zien we Zdenek Chovanec als nieuwe teamgenoot van Francesco Pizzi en Laszlo Toth. Op de derde wagen van het team zagen we eerder al Ayrton Simmons, David Schumacher en Liril Zendeli.

foto: ©Red Bull

error: Alert: Content is protected !!