Home > Electric > FE Marrakesh: alles wat u moet weten voor de race dit weekend

FE Marrakesh: alles wat u moet weten voor de race dit weekend

U heeft er een maand op moeten wachten, maar dit weekend gaan we opnieuw racen in het Formule E Kampioenschap. Voor deze tiende E-Prix van het seizoen trekt het gezelschap naar het warme Marokko. Daar zullen de elf teams en 22 strijden voor de overwinning op het Circuit International Automobile Moulay El Hassan.

Normaal gezien valt deze race een stuk vroeger in het seizoen, begin maart, maar door de pandemie en de strenge lockdowns in het land stond ook dit jaar de race niet op de kalender. Toen de Vancouver E-Prix geschrapt werd, bood de organisatie de oplossing om het gat van zes weken opnieuw op te vullen. Nu de race in juli plaats vindt, liggen de temperaturen een stuk hoger. Dit zorgt voor extra druk op de teams die rijden op een circuit dat zelfs in maart al veel van de wagens vraagt. Het wordt dus een uitdaging om voor de rijders om hun banden, de batterij en zijn energie goed te managen.

Het klassement

Nu het kampioenschap bijna zijn slotfase nadert, hebben vier rijders een duidelijke voorsprong op het veld. Stoffel Vandoorne (Mercedes) staat al enkele races op de eerste plaats en gaat het weekend in met 121 punten. Op plaats twee, met 116 punten, volgt DS Techeetah rijder Jean-Éric Vergne. De Fransman is de enige die al in elke race punten wist te scoren. De top drie wordt aangevuld door Edoardo Mortara (Venturi). Hij heeft nu 114 punten op de teller staan. De laatste in dit rijtje is Jaguar-rijder Mitch Evans. Hij heeft met zijn 109 punten 28 punten voorsprong op Robijn Frijns (Envision), die vijfde staat met 81 punten.

Ook bij de rijders zien we een gelijkaardig scenario ontstaan. Mercedes staat er op kop met 186 punten. Daarna volgen DS Techeetah en ROKiT Venturi met 170 en 169 punten. Vervolgens zit er een gat van 30 punten voor Jaguar, die vierde staat.

Stoffel Vandooren (Mercedes) – 2020 Marrakesh E-Prix © Jens Mommens

Het raceweekend

Omdat het overdag te warm is, heeft de organisatie beslist om alle actie toch te splitsen over twee dagen. Vrijdag vindt er om 18 uur een eerste oefensessie van 30 minuten plaats. Een tweede sessie volgt zaterdag om 8u30. Daarna volgen de kwalificaties van 10u30 tot 12 uur. De race zelf zal starten om 18 uur.

Vandoorne is er alvast klaar voor om zijn leiderschapspositie te verdedigen: “We zijn klaar voor de tweede helft van het seizoen. Er zijn nog zeven races te gaan en we hebben een zeer intense anderhalve maand voor de boeg, met een heleboel races. Het is alweer een tijdje geleden dat we voor het laatst in Marrakesh hebben geracet, en dit jaar zal het heel anders zijn vanwege de weersomstandigheden. Het zal veel warmer zijn en ik denk dat het een veel grotere uitdaging wordt dan de laatste keer dat we er waren in 2020, het wordt dus erg bijzonder. Net als de vorige keer in Jakarta zullen de temperaturen een uitdaging vormen voor de banden, de accu en het energiemanagement, waardoor we een pittige race kunnen verwachten. Dit kan echter ook kansen bieden en ik denk dat we ons goed hebben voorbereid op dit event. Ik kijk er dan ook naar uit om terug op de baan te zijn en hopelijk onze goede vorm in de tweede helft van het seizoen voort te zetten“.

error: Alert: Content is protected !!