Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: net als de vakantie-uittocht gruwelijk druk

De autosport dit weekend: net als de vakantie-uittocht gruwelijk druk

We staan voor een extreem druk autosportweekend, met actie op alle niveaus. Zo is er in Engeland op het circuit van Silverstone de Britse GP F1, een jaar na het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. 

Maar is er is meer, veel meer! In Silverstone zijn er uiteraard ook wedstrijden voor F2, F3 en Porsche Supercup. Het WK Rallycross is dan weer te gast in Zweden, net als het EK met Enzo Ide. In het Portugese Vila Real racen de toerwagens van het WTCR met een Gilles Magnus die op titeljacht is. Stoffel Vandoorne is dan weer leider in de Formula E en hij doet het in Marokko. 

Echter dat is nog niet alles, want er is ook GT World Sprint in Misano, de thuisbasis van Valentino Rossi. Leiders in het kampioenschap zijn WRT-rijders Charles Weerts en Dries Vanthoor, terwijl Ulysse De Pauw leider is in de ‘Silver’ categorie. In Misano zijn er ook wedstrijden voor GT2 en GT4, met heel wat Belgen. 

Monza is dan weer de plaats van afspraak voor de derde meeting van de ELMS en de Le Mans Cup met Ugo De Wilde en Sarah Bovy, terwijl op de Norisring Laurens Vanthoor en Esteban Muth de Belgische kleuren in DTM verdedigen. 

Noteren we verder nog TCR Europe op de Norisring, IMSA in Mosport en IndyCar in Mid-Ohio. In eigen land is er de Historic Grand Prix op Circuit Zolder. Kan u nog volgen?  

error: Alert: Content is protected !!