Home > Moto > Internationaal > In een notendop: NTC – MotoGP – MotoE

In een notendop: NTC – MotoGP – MotoE

  • NTC – Het werd een Hongaarse overheersing op de podia van de Northern Talent Cup in Assen. Rossi Moor (Farium Next Generation Riders) verschalkte met een laat maneuver titelrivaal Kevin Farkas (Agria Racing Team) voor de zege in de eerste race. Nog een andere Hongaar, Tibor Varga (Forty Racing) klom mee op het podium. In race 2 ging Moor onderuit in de laatste ronde en ging de winst gaan naar de Duitser Dustin Schneider (Goblin Racing), die op het podium opnieuw gezelschap kreeg van twee Hongaren: Tibor Varga en Martin Vincze. Bj de Belgen en het Junior Black Knights Team haalde Noa Cuypers een achtste en een tiende plaats, terwijl Loris Dekkers moest genoegen nemen met een twintigste plaats in de openingsrace en diende op te geven in de tweede race. In de tussenstand leidt Moor nog altijd ruim voor Farkas. Cuypers is beste Belg op een elfde plaats.
  • MotoGP – Voor zijn laat remmaneuver in de wedstrijd op Assen, en de daaropvolgende valpartij waarbij ook Aleix Espargaro in de zandbak werd gedwongen, vangt Fabio Quartararo een long lap penalty in de Britse MotoGP wedstrijd.
  • MotoE – Eric Granado (LCR E-Team) won een felbevochten race in de elektrische klasse. In een race die werd ingekort wegens een valpartij van Miguel Pons, won de Braziliaan voor puntenleider Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP) en Mattia Casadei (Pons Racing 40). In de eerste race op zaterdag waren de rollen omgekeerd en schreef Aegerter de zege op zijn naam voor Granado.

foto’s: ©motogp.com/NTC

error: Alert: Content is protected !!