Home > F1 > F1 Silverstone: Hamilton, Russell en Norris willen schitteren voor eigen publiek

F1 Silverstone: Hamilton, Russell en Norris willen schitteren voor eigen publiek

Dit weekend keert de Formule 1 terug naar Silverstone. De drie Britse rijders willen voor hun thuispubliek weer meestrijden aan de top.

Foto ©: Mercedes

Voor elke rijder is het altijd een speciaal moment om voor hun thuispubliek te mogen rijden. In Groot-Brittannië zullen drie van hen dit gevoel ervaren. Dit weekend keert de Formule 1 terug naar Silverstone. Dit is een kans voor de drie Britse rijders, Lewis Hamilton, George Russell en Lando Norris, om terug te keren naar een circuit dat vorig jaar zo succesvol voor hen was. In 2021 profiteerde de zevenvoudig wereldkampioen van de opgave van Max Verstappen om comfortabel te winnen, terwijl Lando Norris als vierde eindigde.

Dit weekend zal George Russell de Britse Grand Prix voor het eerst in zijn nieuwe kleuren rijden. De nieuwe Mercedes-rijder hoopt zijn reeks van sterke prestaties uit te breiden en zelfs voor een podiumplaats te gaan. Maar om dat te bereiken, verwacht de Brit nog meer van zijn W13. “Ik denk dat we echt hopen op betere prestaties in Silverstone,” zei George Russell duidelijk. “Maar we zijn echt opgewonden om daarheen te gaan: het thuispubliek, een kans om voor een podiumplaats te vechten.”

Terwijl Mercedes met momentum naar Silverstone komt, kan McLaren niet echt hetzelfde zeggen. In Canada haalden Lando Norris en Daniel Ricciardo geen punten. Maar de Brit kijkt nog steeds uit naar de terugkeer naar Engeland. “Silverstone is altijd een geweldig weekend, de Formule 1 wagens op Silverstone zijn altijd spectaculair.”

error: Alert: Content is protected !!