Home > F1 > F1 Retro: GP Silverstone 2007

F1 Retro: GP Silverstone 2007

De Grand Prix van Silverstone in 2007 was de negende race van het seizoen. De race werd gewonnen door Kimi Räikkönen, Fernando Alonso werd tweede en Lewis Hamilton derde.

Foto ©: Wikipedia

Het waren vooral de gebeurtenissen buiten de race die het weekend overschaduwden. Voorafgaand aan de race was gebleken dat Ferrari een juridische procedure had gestart tegen Nigel Stepney , een ingenieur die voor Ferrari werkte, en een toen nog niet geïdentificeerde McLaren-medewerker. Het Italiaanse team had al een huiszoekingsbevel gekregen over beschuldigingen van diefstal van technische geheimen, terwijl McLaren een intern onderzoek had uitgevoerd dat geen gebruik maakte van technische geheimen van Ferrari. Hoe dan ook, de FIA ​​zou een eigen onderzoek starten, dat specifiek zou kijken naar de technische gegevens van beide teams.

Gelukkig zou er geen impact zijn op het raceweekend zelf, aangezien Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie voor McLaren naar de polepositie reed. Räikkönen was de grootste uitdager van de Brit op de tweede plaats voor Ferrari, terwijl hun teamgenoten Fernando Alonso en Felipe Massa de tweede rij deelden. Hamilton reed na enkele ronden de pits in, maar maakte waarschijnlijk zijn eerste fout van het seizoen, door al weg te rijden terwijl zijn auto werd bijgetankt. Räikkönen zette toen een snelste ronde neer, maakte een perfecte pitstop en kwam voor de McLaren uit.

Alonso pakte de leiding over in ronde twintig toen de Spanjaard met een heel snelle pitstop zowel Räikkönen als Hamilton voor bleef. Maar Alonso zou slechts een handvol ronden buiten blijven voordat hij naar binnen dook voor zijn vroege tweede stop en de leiding teruggaf aan Räikkönen. Toen de Fin zes ronden later stopte, was de race voorbij, want Räikkönen reed de pits uit met een grote voorsprong op de Spanjaard, terwijl Hamilton naar de derde plaats was gezakt.

error: Alert: Content is protected !!