Home > F1 > F1: Pirelli werkt aan sterkere voorband voor 2023

F1: Pirelli werkt aan sterkere voorband voor 2023

Pirelli is van plan om volgend jaar een sterkere voorband te introduceren om het onderstuur te verminderen dat een aantal Formule 1-rijders niet prettig vinden bij de huidige auto’s.

Foto ©: F1

F1-bandenleverancier Pirelli is zich bewust van het probleem en heeft onthuld dat het voor 2023 werkt aan een veel sterkere voorband die zal helpen de auto’s beter in balans te brengen. “We hebben al in gedachten wat we moeten verbeteren voor volgend jaar,” legde Pirelli’s hoofd van F1 en autoracen Mario Isola uit. “Vorig jaar hadden we niet de gelegenheid om de nieuwe banden te testen met de huidige auto’s.”

De vraag is of het veranderen van de band ook de balans van de hele auto zal verbeteren. De banden hebben een grote invloed op de prestaties, maar Isola zegt dat de aerodynamica van de auto ook een cruciale rol speelt. Ook de aerodynamica zal moeten verbeteren. “Het meeste onderstuur is te wijten aan het aero-pakket. Maar we kunnen reageren door voor volgend jaar een iets andere voorband te ontwerpen om de auto in balans te brengen en dat testen we nu met de huidige auto’s.”

error: Alert: Content is protected !!