Home > F1 > F1: Aston Martin in gesprek met Vettel over nieuw contract

F1: Aston Martin in gesprek met Vettel over nieuw contract

Een van de veteranen in het Formule 1-veld dit seizoen, Sebastian Vettel, leek te hinten op een mogelijk afscheid aan het einde van het seizoen 2022 na de slechte start van Aston Martin in het seizoen. De laatste paar races heeft de Duitser echter laten zien dat hij met de bolide overweg kan, met een zesde plaats in Baku als zijn beste resultaat.

Foto ©: Aston Martin

Als gevolg daarvan zijn Aston Martin en Sebastian Vettel samen gaan kijken naar een mogelijke samenwerking na dit seizoen. Volgens teambaas Mike Krack zijn de onderhandelingen begonnen en verlopen deze goed. “We hebben een zeer, zeer goede relatie en het is niet zo dat we elkaar deadlines moeten stellen”, zei hij. Er is dus nog geen haast bij een contract voor volgend jaar, al blijft Aston Martin waakzaam. “Het is duidelijk dat als we dat op een gegeven moment te lang rekken, we ook in de problemen komen, en daar is hij zich van bewust. Maar het zijn heel vertrouwenswaardige gesprekken die we voeren. Vanuit dat oogpunt is het allemaal goed.”

Dit weekend staat de Britse Grand Prix op Silverstone op het programma. Een thuisrace voor Aston Martin, want hun fabriek ligt op loopafstand van het circuit. Een nieuwe kans om Vettel te overtuigen van de snelheid in de AMR22. Volgens Krack kan de Duitser vertrouwen putten uit de ontwikkelingen die ze tot nu toe hebben doorgemaakt en die voor de komende maanden gepland staan. “We hebben altijd gezegd dat we hem willen laten zien dat we de auto kunnen verbeteren”, zei hij.

error: Alert: Content is protected !!