Home > #Hoofdnieuws > WTCR Spanje: Gilles Magnus snelste in eerste race

WTCR Spanje: Gilles Magnus snelste in eerste race

Gilles Magnus (Comtoyou – Audi) weerstond de enorme druk van Rob Huff (Zengo Motorsport – Cupra) om de eerste race te winnen na een hectische wedstrijd op het circuit van MotorLand Aragón. Nathanaël Berthon (Comtoyou – Audi) werd derde.

Foto ©: WTCR

Magnus, die vanaf de polepositie startte, behield heel de race zijn voorsprong. Rob Huff vond al snel een weg langs Yann Erlacher (Cyan Racing Lynk & Co) en Nathanaël Berthon. Vanaf dan was het een spannende strijd tussen Magnus en Huff, maar de Belg liet zich niet passeren. Zo behaalde Magnus zijn tweede WTCR-overwinning uit zijn carrière en Audi’s eerste van het seizoen 2022. Door zijn overwinning staat Magnus nu ook virtueel tweede in de stand, op acht punten van de Spanjaard Mikel Azcona (BRC – Hyundai). Om 15u15 begint de tweede race in Aragón.

“Ik ben zo blij, dit was een zware race,” zei een opgetogen Magnus. ” Zestien ronden met Huff die ontzettend dicht zat, dat was heel zwaar. Ik heb het gevoel dat ik net drie jaar van mijn leven heb verloren. Ik zei op de radio dat ik gek werd, mijn hartslag ging omhoog. Ik zweette de hele race, maar we hebben het gedaan, ik ben zo blij. Plaats één en plaats drie voor het team is geweldig. Het is jammer dat Nathanaël plek twee niet kon behouden. We hadden allebei een slechte start denk ik. Misschien was de mijne slecht door de stress, maar we hebben gewonnen!”

error: Alert: Content is protected !!