Home > Circuit > WTCR Spanje: Azcona wint voor eigen publiek, Magnus tiende

WTCR Spanje: Azcona wint voor eigen publiek, Magnus tiende

Thuisrijder Mikel Azcona (BRC – Hyundai) heeft de tweede race in Spanje gewonnen. Azcona had bijna een seconde voorsprong op Robert Huff (Zengo Motorsport – Cupra), die alweer tweede werd. Santiago Urrutia (Cyan Performance Lynk & Co) werd derde. Gilles Magnus (Comtoyou – Audi), die de eerste race won, finishte als tiende.

Foto ©: WTCR

In de vierde ronde werd de race na een crash van Tom Coronel (Comtoyou – Aud) hervat en Qinghua Ma (Cyan Performance Lynk & Co) kwam meteen onder vuur te liggen van Dániel Nagy (Zengo Motorsport – Cupra), die bij de herstart de leiding overnam. Azcona was echter snel op dreef: hij passeerde Ma voor de tweede plaats en nam in de volgende ronde de leiding over van Nagy. De Hongaar liet zijn teamgenoot Huff door om Azcona te achtervolgen, maar de Britse rijder moest genoegen nemen met opnieuw de tweede plaats.

De overwinning betekende de derde van het seizoen voor Azcona, die zijn positie in de top van het klassement verstevigde. De Spanjaard heeft nu een voorsprong van 28 punten op Magnus.

error: Alert: Content is protected !!