Home > #Hoofdnieuws > WRC Kenia: Rovanperä op weg naar overwinning na ingekorte ochtend

WRC Kenia: Rovanperä op weg naar overwinning na ingekorte ochtend

Kalle Rovanperä (Toyota) lijkt op weg naar de overwinning in de Safari Rally van Kenia. De Fin staat drie klassementsproeven voor het einde aan de leiding en heeft bijna één en twee minuten voorsprong op zijn teamgenoten Elfyn Evans en Takamoto Katsuta. Thierry Neuville (Hyundai) staat vijfde. De eerste KP op zondag werd afgelast nadat Oliver Solberg (Hyundai) tot stilstand kwam en de weg blokkeerde.

Foto ©: Toyota GAZOO Racing

De eerste klassementsproef op zondag werd afgelast nadat Oliver Solberg (Hyundai) was gestopt en de weg blokkeerde. De Hyundai van de Zweed kwam tot stilstand nadat zijn auto wat zand had ingeslikt en de KP moest worden stopgezet. Solberg kreeg uiteindelijk zijn auto weer aan de praat en reed door naar het einde van de proef. De overgebleven teams gingen door naar de volgende KP, Narasha. KP14 had dus geen gevolgen voor de posities, alleen Craig Breen (Ford) ging voorbij Solberg en stond zesde.

Het ging er iets rustiger aan toe in KP15. Kalle Rovanperä kon zijn voorsprong nog wat uitbreiden en stond nu 47 seconden voor op Elfyn Evans. Thierry Neuville werd derde in de proef en lijkt op weg naar de vijfde plaats. Met nog vier klassementsproeven te gaan staat Takamoto Katsuta derde, de Japanner heeft iets meer dan een minuut voorsprong op zijn teamgenoot Sébastien Ogier.

De meeste rijders pakten nog weinig risico’s om hun plek niet te verliezen en omdat er nog punten zijn te verdienen in de powerstage. Het was Ott Tänak (Hyundai) die KP16, Hell’s Gate, won. De Est was zes seconden sneller dan Thierry Neuville en bijna acht seconden sneller dan Sébastien Ogier. De top posities blijven onveranderd na de eerste drie klassementsproeven op zondag. Rovanperä staat aan de leiding met bijna een minuut voorsprong op Elfyn Evans en bijna twee minuten op Katsuta.

error: Alert: Content is protected !!