Home > Moto > MotoGP Assen: Bagnaia zonder drama

MotoGP Assen: Bagnaia zonder drama

Na enkele wedstrijden met veel problemen werkte Francesco Bagnaia in Assen een vlekkeloze wedstrijd af. De Italiaan schonk de zege in de Kathedraal van de snelheid aan het fabrieksteam van Ducati.

foto: ©motogp.com

Wie een groots duel had verwacht tussen puntenleider Quartararo (Yamaha) en uitdager Aleix Espargaro (Aprilia), die kwam van een kale kermis thuis. Terwijl Bagnaia een perfecte start nam en aan de kop van de wedstrijd ging gleed Quartararo onderuit en dwong Espargaro mee de zandbak in. Beide heren konden hun weg vervolgen maar moesten nu een inhaalrace afwerken. Na een pitstop en een tweede val gooide Quartararo de handdoek. Vooraan het niemand een antwoord op het ritme van Bagnaia, die naar de zege reed. Achter hem gingen Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) en Maverick Viñales (Aprilia Racing) als tweede en derde over de lijn. Aleix Espargaro oogste veel bewondering van het Aprilia Racing team door nog een vierde plaats uit de brand te slepen. Espargaro telt nu nog 31 punten achterstand op Quartararo, die leider blijft in de tussenstand.

Na een spannende wedstrijd won Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) zijn tweede wedstrijd van het seizoen, voor Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia) en Jake Dixon (Inde GASGAS Aspar Team). Onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) hield stand op de veertiende plaats. In het kampioenschap ligt er nu slechts één punt verschil tussen de top drie: Celestino Vietti (146) leidt er Augusto Fernandez (146) en Ai Ohura (145).

In Moto3 verzilverde Ayumu Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max) zijn pole, het GASGAS Aspar team bezette de overige podiumplaatsen met Izan Guevara voor Sergio Garcia. Garcia blijft leider in de tussenstand maar Guevara nadert wel tot op drie punten.

error: Alert: Content is protected !!