Home > Circuit > In een notendop: British GT – FFSA GT4

In een notendop: British GT – FFSA GT4

British GT – Ulysse De Pauw begon met zijn Mercedes-AMG GT3 race 2 op het circuit van Snetterton vanaf polepositie en behield de leiding gedurende zijn openingstint. Zijn teamgenoot John Ferguson weerstond in de slotfase de druk van Adam Balon en kwam als winnaar over de finish. Sandy Mitchell-Adam Balon (Barwell Motorsport – Lamborghini) werden met drie tienden achterstand op het RAM Racing-duo tweede. De derde positie ging naar Jonny Adam en Flick Haigh (2 Seas Motorsport – Mercedes).

Race 1 werd vanmiddag door Ian Loggie en Callum Macleod (RAM Racing – Mercedes) gewonnen. Ulysse De Pauw en John Ferguson werden zevende na gestart te zijn vanaf positie dertien. De Pauw bevestigde zijn topvorm met de snelste wedstrijdronde.

FFSA GT4 – Benjamin Lessennes en zijn Nederlandse teamgenoot Ricardo van der Ende (L’Espace Bienvenue – BMW) boekten een overtuigende overwinning bij race 2 in Albi. Ze reden van start tot finish aan de leiding en hadden 13,684 seconden voorsprong op Thomas Drouet-Paul Evrard (Akkodis ASP Team – Mercedes). Het duo Stéphane Lemeret-Stéphane Tribaudini (CMR – Toyota) werd vijftiende. Angélique Detavernier en Sébastien Rambaud (CSA Racing – Audi) finishten zevende in Am. Lessennes-van der Ende werden op zaterdag derde, maar dit werd achteraf een tweede plaats na de diskwalificatie van de winnaars, Drouet-Evrard.

Zowel British GT als FFSA GT4 rijden hun volgende wedstrijden op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens de SRO Speedweek in het weekend van 23 en 24 juli.

(Foto: © SRO)

error: Alert: Content is protected !!