Home > Circuit > IMSA Watkins Glen: Wayne Taylor Racing Acura wint, Martin tweede in GTD

IMSA Watkins Glen: Wayne Taylor Racing Acura wint, Martin tweede in GTD

Ricky Taylor en Filipe Albuquerque wonnen, na vele wedstrijdneutralisaties, met de Acura van Wayne Taylor Racing de Sahlen’s Six Hours of The Glen. Ze bleven nipt Tom Blomqvist en Oliver Jarvis met de Acura van Meyer Shank Racing voor. Sébastien Bourdais en Renger van der Zande kwamen met hun Chip Ganassi Racing Cadillac als derde over de meet. Maxime Martin behaalde met zijn Aston Martin Vantage GT3 van Heart of Racing Team de tweede plaats in GTD.

(Foto: Wayne Taylor Racing)

De race werd gekenmerkt door de vele neutralisaties, vooral in de eerste uren, en een rode vlag in de slotfase door dreigend onweer. Eén van de safety car-periodes werd veroorzaakt door de Muehlner Motorsports America Duqueine. Nog voor Ugo de Wilde het stuur kon nemen, stond de LMP3 na een grote rookwolk aan de kant met motorproblemen.

Voor de rode vlag, op anderhalf uur van het einde, gaf vooral de Acura van Meyer Shank Racing het tempo aan. Uiteindelijk werd de wedstrijd achter de safety car hervat en gingen de lichten met een twintigtal resterende minuten op groen. Filipe Albuquerque nam bij de herstart de kop. Het dubbelen van tragere wagens maakte het de DPi’s niet makkelijk, maar de Portugees bereikte als eerste de finishvlag.

Maxime Martin, die dit jaar al vele tegenslagen kende in IMSA, behaalde in gezelschap van Roman De Angelis en Ian James een mooie tweede plaats in GTD. Jan Heylen eindigde negende in deze klasse.

error: Alert: Content is protected !!