Home > Circuit > WTCR Spanje: Magnus pakt polepositie

WTCR Spanje: Magnus pakt polepositie

Gilles Magnus (Team Audi Sport) reed knap naar de polepositie in Spanje door zijn teamgenoot Nathanaël Berthon te verlsaan in een spannende Q3 op MotorLand Aragón.

Foto ©: WTCR

Magnus was de laatste van de vijf die aan de start verscheen in Q3 en maakte een goede kans om de polepositie voor race één te pakken. De Belg was de snelste in de eerste twee sectoren, net niet in de derde. Vervolgens reed hij de snelste tijd op het rechte stuk achteraan: 2m05.485s, 0,195s sneller dan Berthon. De uiteindelijke volgorde was Magnus, Berthon, Ehrlacher (Cyan Racing Lynk & Co), Huff (Zengo Motorsport) en Muller (Cyan Racing Lynk & Co).

Magnus was blij met zijn polepositie. “Na de Hungaroring, waar we op dezelfde positie stonden en ik de snelheid had om voor pole te gaan, heb ik het zelf verprutst”, zei hij. “Het is een mentale wedstrijd deze Q3 en je moet geconcentreerd blijven en je mag geen fout maken. En deze keer deed ik het wel. Dus de druk is van mijn schouders. Morgen, laten we de race winnen.”

error: Alert: Content is protected !!