Home > #Hoofdnieuws > WRC Kenia: twee overwinningen voor Neuville, opgave Tänak

WRC Kenia: twee overwinningen voor Neuville, opgave Tänak

Foto ©: Thierry Neuville

In de Safari Rally van Kenia zijn de eerste drie klassementsproeven op zaterdag afgewerkt. Thierry Neuville (Hyundai) kwam beter voor de dag en won twee van de drie proeven in Kenia. Kalle Rovanperä (Toyota) blijft leider, voor zijn teamgenoten Elfyn Evans en Takamoto Katsuta. Neuville komt wel tot op acht seconden van Katsuta.

In de eerste proef van de dag, Soysambu, was het Elfyn Evans die de snelste was. De Brit was bijna vier seconden sneller dan Thierry Neuville en zes seconden dan de leider in Kenia, Kalle Rovanperä. Het was geen goede proef voor M-Sport Ford. Adrien Fourmaux stopte om een wiel te verwisselen voordat hij doorreed met schade aan de achterwielophanging, waardoor Craig Breen in zijn spoor vertraagde. Ook Gus Greensmith had schade, maar kon verder nadat hij twintig minuten had verloren.

In KP9, Elmenteita, behaalde Neuville zijn eerste overwinning in Kenia. Neuville was bijna een seconde sneller dan Sébastien Loeb (Ford) en Ott Tänak (Hyundai). Toch was Neuville niet helemaal tevreden. “Ik had het er een beetje moeilijk mee. Ik had geen goed zicht met de gebarsten voorruit en het was moeilijk voor mij om de rotsen te zien. De volgende proef wordt een enorme uitdaging.” Gus Greensmith liep te veel schade op en zal niet meer meedoen op zaterdag.

Ondanks een lekke band op het einde, won Neuville ook de laatste proef op zaterdagochtend, Sleeping Warrior. De Belg was twee seconden sneller dan Kalle Rovanperä en bijna zeven seconden sneller dan Elfyn Evans. Ott Tänak moest kort voor het einde van de proef stoppen en kon eerst doorrijden, maar enkele minuten later moest de Est zich opnieuw aan de kant zetten. Er kwam een verschrikkelijk geluid uit de motor van zijn Hyundai en moest opgeven. Door de opgave van Tänak en het tijdsverlies van Takamoto Katsuta, klimt Neuville naar de vierde plaats en komt hij tot op acht seconden van Katsuta.

In de namiddag staan er nog drie klassementsproeven op het programma.

NaamAfstandStarttijd
KP8: Soysambu 129,32 kilometer07:06
KP9: Elmenteita 115,08 kilometer08:08
KP10: Sleeping Warrior 131,04 kilometer09:01
KP11: Soysambu 229,32 kilometer13:07
KP12: Elmenteita 215,08 kilometer14:08
KP13: Sleeping Warrior 231,04 kilometer15:01
error: Alert: Content is protected !!