Home > Moto > MotoGP > MotoGP Assen: Bagnaia zonder tegenstand naar de pole

MotoGP Assen: Bagnaia zonder tegenstand naar de pole

Francesco Bagnaia zette de fabrieks-Ducati op een schijnbaar onbedreigde pole. In Moto2 sloeg Barry Baltus zich door de Q1 naar een mooie veertiende startplaats.

foto: ©motogp.com

Fabio Quartararo haalde deze ochtend nog de snelste tijd in de vierde vrije training maar moest uiteindelijk toegeven dat er weinig te beginnen was tegen de Ducati’s als het op kwalificeren aankomt. Eerder begon de dag met slecht nieuws voor Pol Espargaro want de Honda rijder hakte definitief de knoop door en geeft forfait voor de race op Assen, een gevolg van een blessure opgelopen tijdens een val op de Sachsenring.

Met spatjes regen die bleven dreigen, zowel tijdens de MotoGP Q1 als de Q2, was het snel handelen geblazen. En dat had Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) goed begrepen. Hij stormde naar de pole en de anderen hadden het nakijken. Morgen starten op de eerste rij naast hem nog puntenleider Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) en Jorge Martin (Prima Pramac Racing). Aleix Espargaro (Aprilia Racing) moest genoegen nemen met een vijfde startplaats.

Dixon en Sasaki op pole, Aegerter met zege

In een felbevochten kwalificatiesessie in de Moto2 kaapte Jake Dixon (Inde GASGAS Aspar Team) de pole weg voor de neus van teamgenoot Albert Arenas. Zij worden morgen op de eerste startrij vergezeld van Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team). Onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) kon met een vierde tijd in de Q1 doorstoten naar de definitieve Q2 sessie en start morgen in de wedstrijd op een mooie veertiende plaats.

Moto3 dan, waar de pole ging naar Ayumu Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max) voor Tatsuki Suzuki (Leopard Racing) en Izan Guevara (Valresa GASGAS Aspar Team).

Nog even meegeven dat de elektrische MotoE vandaag al een eerste wedstrijd afwerkte. De zege was er voor Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP), die Eric Granado (LCR E-Team) op de lijn kon afhouden. Aegerter vergroot zijn leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

error: Alert: Content is protected !!