Home > Circuit > In een notendop: British GT- FFSA GT4 – NLS

In een notendop: British GT- FFSA GT4 – NLS

British GT – Ulysse De Pauw maakte indruk tijdens zijn kwalificatiesessie op Snetterton. De jonge Belg reed zijn RAM Racing Mercedes-AMG GT3 naar de polepositie voor race 2 en was één tiende sneller dan Lewis Williamson, eveneens in een Mercedes. In de kwalificatie voor race 1 was het Ian Loggie (RAM Racing – Mercedes) die de snelste rondetijd liet optekenen. John Ferguson, de teamgenoot van Ulysse De Pauw, werd dertiende.

FFSA GT4 – Benjamin Lessennes en Ricardo van der Ende (L’Espace Bienvenue – BMW) werden zowel derde in het algemene klassement als voor de Silver Cup tijdens de eerste wedstrijd in Albi. De overwinning ging naar Paul Evrard en Thomas Drouet in een Mercedes-AMG GT4 van Akkodis ASP Team. Angélique Detavernier finishte zevende in Am. Stéphane Lemeret zat het niet mee. Hij gaf op twee ronden van het einde op, nadat zijn wagen al eerder een drive through kreeg door te snel rijden in de pitlane. De wedstrijd werd gekenmerkt door twee neutralisaties.

NLS – De derde wedstrijd om de Nürburgring Lanstrecken Serie werd door René Rast en Jakub Giermaziak in een Audi R8 LMS GT3 Evo II van Scherer Sport Team Phoenix gewonnen. Ze hadden een voorsprong van slechts 4,673 seconden op de Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT3 van Christian Krognes en Sami-Matti Trogen. Maxime Dumarey, Jean Glorieux en Nico Verdonck (PROsport Racing – Aston Martin) eindigden tiende en tweede in SP9 Pro-Am.

(Foto: © Ulysse De Pauw)

error: Alert: Content is protected !!