Home > Industrie > Goodwood Festival of Speed: Maserati Grecale en MC20 Cielo in actie op heuvelklim

Goodwood Festival of Speed: Maserati Grecale en MC20 Cielo in actie op heuvelklim

Foto ©: Maserati

De Maserati Grecale maakt zijn debuut in het Verenigd Koninkrijk tijdens de 28e editie van het Goodwood Festival of Speed. Tijdens het vierdaagse event neemt de nieuwe SUV van Maserati deel aan de beroemde heuvelklim in de First Glance Run en wordt hij tot het uiterste gedreven op het circuit.

Een speciale gast tijdens het event is David Beckham, Maserati’s wereldwijde merkambassadeur. Beckham arriveerde op Goodwood in een Grecale. Maserati en Beckham bundelden in 2021 de krachten en worden gedreven door dezelfde passie: bewondering voor technologische innovaties en voor het beste design. De nieuwe Maserati Grecale combineert luxe met pure innovatie. Hij is leverbaar in drie uitvoeringen: als GT, als Modena en als Trofeo, die wordt aangedreven door een high-performance 530 pk sterke V6 benzinemotor die is gebaseerd op de MC20 Nettuno-krachtbron. Deze Trofeo-versie maakt ook zijn opwachting op de Goodwood-heuvelklim.

De MC20, die vorig jaar zijn debuut beleefde tijdens het Festival of Speed, komt dit jaar opnieuw in actie op de heuvelklim. Hij wordt vergezeld door het allernieuwste model in de serie, de Maserati MC20 Cielo spyder. Deze laatste werd afgelopen mei gepresenteerd, weegt slechts 65 kg meer dan de coupé en heeft een innovatief glazen klapdak. Het elektrochromatische smart-glas dak kan via een druk op een knop op het centrale scherm direct van volledig helder naar verduisterd worden getransformeerd, met dank aan Polymer-Dispersed Liquid Crystal (PDLC) technologie. Beide modellen vertrouwen op een krachtige V6 Nettuno-motor, met een buitengewone vermogen-gewichtverhouding, acceleratie en topsnelheid. De coupé bijvoorbeeld klokt de sprint van 0-100 km/u in zo’n drie seconden.

Tijdens de nog resterende dagen van het Festival komen de MC20 en de Grecale Trofeo tweemaal per dag in actie op de Goodwood heuvelklim. Daarnaast zijn ze te bewonderen in de Supercar Paddock en First Glance Paddock.

error: Alert: Content is protected !!