Home > #Hoofdnieuws > Carrera Cup Benelux Zandvoort: vijf op rij voor King

Carrera Cup Benelux Zandvoort: vijf op rij voor King

Na een zeer vermakelijke eerste race van het weekend heeft de Britse leider in het kampioenschap, Harry King, de buit ook binnengehaald in de eerste race van de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zandvoort.

Foto: © Ivan Tarantsov

De Parker Revs Motorsport-rijder reed een solide en foutloze wedstrijd en kwam onder safety car als eerste over de streep, voor Ghislain Cordeel (GP Elite) en Glenn van Parijs (NGT Racing). Laatstgenoemde startte als zesde en reed een zeer sterke race. Achter hem verloren we na diverse incidenten Xavier Maassen (#Team PGZ by Redant Racing), Maxime Soulet (August Racing by NGT) en Rik Koen (PG Motorsport), terwijl Jan Lauryssen, de gedoodverfde favoriet in Pro-Am, lek reed.

Sebastian Freymuth (PG Motorsport) en Sam Dejonghe (#Team PGZ by Redant Racing) kwamen hierdoor als vierde en vijfde over de finish. In de Pro-Am klasse won Koen Wauters (Belgium Racing) de race, voor Tom Boonen (#Team PGZ by Redant Racing) en Didier Glorieux (Speedlover). Joan Vinyes (Baporo Motorsport) won in de AM-klasse. Sebastian Lajoux (DUWO Racing) en Stijn Lowette (NGT Racing) werden tweede en derde.

Volg Race 2 live op carreracupbenelux.com zondag om 15u30!

error: Alert: Content is protected !!