Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: startgrid oogt nu al mooi en geen beperking van rijtijd tijdens wedstrijd

Zolder 24: startgrid oogt nu al mooi en geen beperking van rijtijd tijdens wedstrijd

Foto ©: Zolder

Op goed 50 dagen voor de start van de 24 Hours of Zolder ogen de vooruitzichten op de belangrijkste race van het nationale uithoudingskampioenschap zeer goed. Terwijl er in de aanloop van de 24-uursrace van het Belcar Endurance Championship nog één manche van het kampioenschap op het programma staat, op Spa-Francorchamps, blikt de promotor nu al vooruit op de Belgische uithoudingsklassieker.

De 24 Hours of Zolder 2022 is de eerste editie volgens het nieuwe reglement met GT en toerwagens en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. “We gaan richting een startveld van goed 40 wagens en dat is alweer een progressie tegenover het seizoen 2021”, aldus Harry Steegmans, de Algemeen Directeur van Circuit Zolder. “Het wordt een editie met drie merken die voor de algemene zege zullen strijden: Porsche, Lamborghini en Audi, maar ook de gevechten in de buik van het peloton zullen zeer intens zijn en we verwachten ons aan een mooi startveld in de toerwagenklasse met heel wat verschillende auto’s, waaronder ook weer Audi, maar ook BMW, Renault enz. Ik kan nu ook al zeggen dat er een Marc Cars V8 komt, naast enkele extra Porsche Cayman en Ligier zal ook van de partij zijn.

Sportief kunnen we ons dus aan een strijd tussen drie grote merken verwachten. “Over die strijd zijn er hier en daar opmerkingen geweest en daar hebben we uiteraard oren naar, want de input van de deelnemers is voor ons erg belangrijk. In de optiek om het kampioenschap enerzijds zo open mogelijk te houden, maar tegelijkertijd ook voor diversiteit te zorgen, werken we met wagens met een verschillend DNA. Het is geen evidentie om deze auto’s perfect aan elkaar te matchen, te meer dat we nog maar twee wedstrijden ver zijn. We doen er alles aan om de spanning zoveel mogelijk te intensifiëren en ik ben niet te beroerd om toe te geven dat zoiets tijd en inspanningen vergt.”

Op 16 en 17 juli is het Belcar Endurance Championship te gast in Spa-Francorchamps voor de derde meeting van het seizoen, de laatste kans ook om de 24 Hours of Zolder voor te bereiden.

error: Alert: Content is protected !!