Home > #Hoofdnieuws > WRC Kenia: Ogier blijft leider

WRC Kenia: Ogier blijft leider

Foto ©: Sébastien Ogier

In de Safari Rally van Kenia zijn de eerste klassementsproeven op vrijdag afgewerkt. Sébastien Ogier (Toyota) blijft nog steeds leider, voor Elfyn Evans (Toyota) en Sébastien Loeb (Ford). Thierry Neuville (Hyundai) heeft het moeilijk en staat zevende.

In de eerste klassementsproef van de dag, Loldia, was het Sébastien Loeb die de snelste tijd neerzette. De Fransman was twee tienden van een seconde sneller dan de Brit Elfyn Scott. De leider in Kenia, Sébastien Ogier, eindigde als derde. Thierry Neuville had een probleem met zijn versnelling en finishte als achtste, op bijna zestien seconden van Loeb. De derde in het WRC-klassement, Ott Tänak (Hyundai) verloor meer dan een halve minuut nadat zijn versnellingspook volledig werd afgebroken. De Est probeert nu om een geïmproviseerde oplossing te vinden om de volgende twee proeven door te komen.

In KP3, Geothermal, was het de leider in het WRC-klassement, Kalle Rovanperä (Toyota), die de snelste was. De Fin was iets meer dan een seconde sneller dan de Toyota’s van Takamoto Katsuta en Elfyn Evans. Sébastien Ogier werd vierde, maar blijft nog steeds leider. Thierry Neuville heeft het moeilijk in de zware omstandigheden in Kenia en finishte als zevende. “De auto is niet te besturen in deze omstandigheden – met de reiniging heb ik geen grip en hij gaat niet waar ik wil. De rally is lang, dus het is niet zo verontrustend om hier en daar een paar seconden te verliezen“, vertelde Neuville.

Het is aanpassen voor Jourdan Serderidis en Fred Miclotte (Ford). Het duo staat twaalfde en laatste in Kenia, op meer dan twee minuten van leider Ogier. Op vrijdag staan er nog vier klassementsproeven op het programma.

Dit is het programma op vrijdag:

NaamAfstandStarttijd
KP2: Loldia 119,17 kilometer07:00
KP3: Geothermal 111,68 kilometer08:18
KP4: Kedong 131,25 kilometer09:11
KP5: Loldia 219,17 kilometer12:09
KP6: Geothermal 211,68 kilometer13:27
KP7: Kedong 231,25 kilometer14:20
error: Alert: Content is protected !!