Home > #Hoofdnieuws > WRC Kenia: Evans nieuwe leider, vermogensverlies voor Neuville

WRC Kenia: Evans nieuwe leider, vermogensverlies voor Neuville

Foto ©: Toyota GAZOO Racing

In de Safari Rally in Kenia zitten de klassementsproeven op vrijdagochtend er op. Na vier proeven is Elfyn Evans (Toyota) de nieuwe leider, voor Sébastien Ogier (Toyota) en Kalle Rovanperä (Toyota). Thierry Neuville (Hyundai) had last van vermogensverlies en staat negende, op één minuut van Evans.

In KP4, Kedong, was het opnieuw Kalle Rovanperä die de snelste was. De Fin kende pech op donderdag, maar won al twee klassementsproeven op vrijdag. Zo schuift de leider in het WRC-klassement op naar de derde plaats in Kenia. Ott Tänak (Hyundai) werd tweede, Takamoto Katsuta (Toyota) derde. Thierry Neuville heeft het extreem moeilijk in de Safari Rally en verloor bijna een minuut op Rovanperä. Na de proef sprak Neuville over een “gebrek aan kracht”.

Neuville was niet de enige rallypiloot die problemen had met het vermogensverlies. De tweede in de stand, Sébastien Ogier, verloor vijftien seconden. Sébastien Loeb (Ford) stond vijfde, maar hij moest opgeven na motorproblemen. De Fransman kreeg net na de stop een kleine motorbrand. De rechterachterband van Gus Greensmith (Ford) vloog van zijn velg en de Brit verloor meer dan dertien minuten. De rally zit er dus eigenlijk al op voor Greensmith.

Opvallend, na de eerste vier klassementsproeven is het één, twee, drie en vier voor Toyota.

Dit is het programma op vrijdag:

NaamAfstandStarttijd
KP2: Loldia 119,17 kilometer07:00
KP3: Geothermal 111,68 kilometer08:18
KP4: Kedong 131,25 kilometer09:11
KP5: Loldia 219,17 kilometer12:09
KP6: Geothermal 211,68 kilometer13:27
KP7: Kedong 231,25 kilometer14:20

error: Alert: Content is protected !!