Home > #Hoofdnieuws > WEC: Porsche stelt 963 voor…met Laurens Vanthoor!

WEC: Porsche stelt 963 voor…met Laurens Vanthoor!

In het kader van de Festival of Speed in Goodwood onthulde Porsche Motorsport zijn kleuren voor de LMDh-wagens die zullen deelnemen aan het FIA WEC en het IMSA-kampioenschap in 2023. Het was vooral goed nieuws voor onze landgenoot Laurens Vanthoor die van de rijdersbezetting deel uitmaakt.

foto: ©Porsche/presse

De Duitse constructeur zal ook zijn grote heroptreden maken in de befaamde 24 Uur van Le Mans. De Porsche LMDh machines zullen worden ingezet door het Amerikaanse team Penske. Die waren al aanwezig in de categorie LMP2 dit seizoen om de omgeving te verkennen tijdens onder meer de 1000 mijlen van Sebring, de 6 Uur van Spa-Francorchamps en de 24 Uur van Le Mans. De nieuwe bolide krijgt de naam Porsche 963 en het kleurenschema verwijst naar de 917K van Richard Attwood en Hans Herrmann uit 1970. Het verwachte debuut van de 963 is voor de 24 Uur van Daytona in 2023.

In de rijdersbezetting zien we onze landgenoot Laurens Vanthoor, die een team zal vormen met Andre Lotterer, Kevin Estre, Michael Christensen, Matt Campbell en Matthieu Jaminet. Zij voegen zich bij de al gekende namen van Felipe Nasr en Dane Cameron om een acht man sterk fabrieksteam te vormen dat in beide kampioenschappen aan het werk gaat. Vanthoor zien we in principe in FIA WEC.

error: Alert: Content is protected !!