Home > Moto > MotoGP > MotoGP Assen: opnieuw Bagnaia vooraan in de vrijdagtrainingen

MotoGP Assen: opnieuw Bagnaia vooraan in de vrijdagtrainingen

Het MotoGP circus is te gast in Nederland, voor de prestigieuze TT van Assen. Deze vrijdag waren er al de vrije trainingen, onder wisselende weersomstandigheden. Dat stelt de verdeling van de Q1 en Q2 plaatsen waarschijnlijk uit naar de verwachte drogere sessies op zaterdag.

foto: ©motogp.com

Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) eiste de eer op de snelste van de vrijdag te zijn in de “Kathedraal van de snelheid” op Assen. De Italiaan wil proberen twee opeenvolgende nulresultaten recht te zetten en besloot na een natte eerste training als snelste van de vrijdag in de tweede droge training. Bagnaia staat voorlopig voor Aleix Espargaro (Aprilia Racing) en Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha).

Regen ook in de eerste vrije training voor de Moto2. Aron Canet (Flexbox HP40) zette de beste tijd in de eerste sessie met onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) op een 22ste plaats. In een, wat het weer betrof, gevoelig betere tweede vrije sessie was er de snelste chrono voor Joe Roberts (Italtrans). Baltus verbeterde zijn tijden en ook een positie. Hij vangt de zaterdag aan met een 21ste tijd.

David Muñoz (BOE Motorsports) maakte het twee toptijden op twee sessies in deze verregende vrijdagtrainingen. De Spanjaard gaat voorlopig voor aan Tatsuki Suzuki (Leopard Racing) Ryusei Yamanaka (MT Helmets – MSI) maar het valt te verwachten dat de titelpretendenten hun troeven op zaterdag zullen uitspelen als de zon de baan in Assen heeft laten opdrogen.

error: Alert: Content is protected !!