Home > #Hoofdnieuws > Laurens Vanthoor enorm verheugd als kersvers lid van Porsche LMDh-programma

Laurens Vanthoor enorm verheugd als kersvers lid van Porsche LMDh-programma

Porsche-fabrieksrijder Laurens Vanthoor maakt vanaf 2023 deel uit van het Porsche Penske Motorsport-team dat in LMDh zal uitkomen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. Vanaf 2023 zal de Duitse constructeur twee hybride Porsche 963 inzetten in zowel het FIA World Endurance Championship als het IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Het officiële racedebuut van de 500 kW (680 pk) voertuigen, in de typische Porsche autosportkleuren – wit, rood en zwart – staat gepland voor januari 2023 tijdens de 24 Uur van Daytona, VS. Voor het FIA WEC en het IMSA WeatherTech SportsCar Championship zijn in eerste instantie acht rijders aangekondigd. Laurens Vanthoor maakt deel uit van het internationale team van fabrieksrijders Kevin Estre, Michael Christensen, André Lotterer, Matt Campbell, Mathieu Jaminet en de ervaren sportwagencoureurs Dane Cameron en Felipe Nasr.

Ik ben bijzonder trots om aan te kondigen dat ik deel zal uitmaken van het Porsche Penske Motorsport-team in LMDh. Dit is iets waar ik de afgelopen 10 jaar van heb gedroomd en vandaag komt het uit. Om in de hoogste klasse te kunnen strijden in Le Mans en Daytona is de ultieme en laatste stap die ik in mijn carrière wilde bereiken. Ik heb er altijd van gedroomd om de vier grote 24-uurs races in de wereld te winnen: Le Mans, Daytona, Spa en Nürburgring. Dat is mijn doel voordat ik mijn helm ophang. En er is geen beter team om deel van uit te maken om dit te bereiken. Dromen komen uit, maar het werk houdt nooit op“, aldus Laurens Vanthoor aan Autosportwereld.be.

Voor de Belg is het LMDh-programma de volgende stap in zijn succesvolle carrière. Met Porsche heeft hij de 24 uur van Le Mans (GTE) gewonnen in 2018, het IMSA GTLM kampioenschap in 2019, de 24 uur van Spa in 2020 evenals het IMSA GTD kampioenschap in 2021. Hoewel de focus dit jaar ligt op de grote enduranceraces, evenals de DTM, is de motivatie voor de volgende uitdaging nu al hoog.

error: Alert: Content is protected !!