Home > F1 > F1: Gasly ook in 2023 bij AlphaTauri

F1: Gasly ook in 2023 bij AlphaTauri

Foto ©: AlphaTauri

Pierre Gasly blijft voor het seizoen 2023 bij AlphaTauri nadat het Formule 1-team officieel bevestigde dat de Fransman deel zal uitmaken van het team.

Hoewel Gasly tot eind volgend jaar onder contract staat bij AlphaTauri, leidde het nieuws over de tweejarige deal van Sergio Perez bij Red Bull tot vragen over Gasly’s toekomst, gezien zijn doel om in de toekomst weer deel uit te maken van Red Bull. Het team heeft nu officieel aangekondigd dat Gasly tot en met het seizoen 2023 bij AlphaTauri zal blijven.

“De 26-jarige Fransman is sinds 2017 bij ons en deze continuïteit zal een grote aanwinst zijn, aangezien hij een uitstekende werkrelatie heeft met zijn groep ingenieurs en iedereen in het team”, aldus AlphaTauri in een verklaring. “Ik ben nu vijf jaar bij dit team en ik ben trots op de reis die we samen hebben doorgemaakt en de vooruitgang die we hebben geboekt”, vertelt Gasly.

Zijn teamgenoot, Yuki Tsunoda, heeft aan het eind van het jaar geen contract meer, maar Tost gaf in Canada aan dat hij onder de indruk was van hoe de Japanse rijder het er in zijn tweede F1-seizoen vanaf bracht.

error: Alert: Content is protected !!