Home > #Hoofdnieuws > WRC Kenia: Ogier eerste leider, Neuville tweede

WRC Kenia: Ogier eerste leider, Neuville tweede

Foto ©: Sébastien Ogier

In de Safari Rally van Kenia is de eerste klassementsproef afgewerkt. Het was Sébastien Ogier (Toyota) die de snelste was, voor Thierry Neuville (Hyundai) en Ott Tänak (Hyundai). Daarmee is de zevenvoudige wereldkampioen ook de eerste leider in Kenia. De leider in het WRC-klassement, Kalle Rovenperä (Toyota), kreeg een lekke band en verloor elf seconden.

Nadat Rovanperä op woensdag de snelste was in de shakedown, stond op donderdag de eerste klassementsproef op het programma in Kenia. Het was Sébastien Ogier die de snelste was. De Fransman was een halve seconde sneller dan Thierry Neuville en één seconde sneller dan Ott Tänak, de winnaar van de vorige rally in Italië. “De echte rally begint morgen en het zal een zware worden. We moeten een goed ritme vinden, maar we hebben de rally in ieder geval kunnen aftrappen met een nette en goede run. Morgen wordt het een ander verhaal”, vertelde Neuville. De leider in het WRC-klassement, Kalle Rovanperä, ging wijd in een bocht en kreeg een lekke band. Daardoor verloor de Fin elf seconden op Ogier. De in België wonende Griek Jourdan Serderidis (Ford) deed samen met de Belg Fred Miclotte ook mee in Kenia en eindigde als dertiende.

De Safari Rally van Kenia wordt op vrijdag vanaf zeven uur ‘s ochtends Belgische tijd hervat met zes klassementsproeven die zich uitstrekken over de noord- en zuidzijde van het Naivasha-meer.

error: Alert: Content is protected !!