Home > #Hoofdnieuws > Porsche Cup Benelux: Zandvoort toneel voor derde meeting van het seizoen

Porsche Cup Benelux: Zandvoort toneel voor derde meeting van het seizoen

Foto ©: Porsche Carrera Cup Benelux

Na de meeting op Circuit Zandvoort dit weekend, zal de Porsche Carrera Cup Benelux al halverwege het seizoen zijn. Dit weekend wordt er geracet in het kader van de ADAC GT Masters, één van de sterkste GT3-kampioenschappen van Europa. Er staan dit weekend opnieuw twee sprintraces van 30 minuten en één ronde op het menu, met de start op zaterdag om 16u30 en zondag om 15u35.

Sportief gezien gaat de strijd voort op alle fronten. In de algemene klassering, waar de PRO-rijders de dienst uitmaken, leidt Harry King (Parker Revs Motorsport), voor Glenn van Parijs (NGT Racing), met daarachter een peloton ijzersterke achtervolgers. Het is in Zandvoort uitkijken naar de reactie van de Nederlanders die thuis rijden, met voorop Xavier Maassen (RedAnt Racing), maar ook Rik Koen (PG Motorsport) en Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice). Andere kanshebbers op het eremetaal zijn Ghislain Cordeel (Team GP Elite), Maxime Soulet (August Porsche Addiction), Sam Dejonghe ( RedAnt Racing), Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Sebastian Freymuth (PG Motorsport).

Net als Harry King in de algemene tussenstand is Jan Lauryssen het seizoen erg sterk gestart. De Kempense ondernemer leidt niet alleen in de klasse PRO-AM, hij is ook knap negende in de algemene tussenstand. “Ik wil er toch even aan heinneren dat ik nog maar anderhalf jaar race, maar mijn verleden in de motorcross op hoog niveau hebben me toegelaten me snel aan te passen”, aldus de regerende AM-kampioen. “Deze merkencompetitie van Porsche is de beste leerschool die er is om nog meer stappen voorwaarts te zetten en de titel is één van mijn objectieven voor dit seizoen.”

In de categorie PRO-AM krijgen de toppers van de meeting in Spa, Jan Lauryssen (Q1 TrackRacing), Tom Boonen (RedAnt Racing), Koen Wauters (Belgium Racing) en Didier Glorieux (Speedlover) het gezelschap van twee stevige nieuwkomers, Ziad Geris (Team GP Elite) en Jürgen Van Hover (Speedlover). Zij zullen zonder meer de strijd om de podiumplaatsen tot de laatste meter uitvechten.
 
Tot slot zal de AM-categorie weer voor het nodige spektakel zorgen en de jacht op de leider in de puntenstand, Sebastien Lajoux (DUWO Racing) is dus ook hier open. Naast de vaste waarden van de competitie, Stijn Lowette (NGT Racing), Wim Meulders (Speedlover), Jeroen Kreeft (Parker Revs Motorsport) en Sven Van Laere (JW Raceservice), zien we ook nieuwkomers Jaume Font (Baporo Motorsport), Nicolas Vandierendonck (Q1 TrackRacing) en Ad Geerts (RedAnt Racing), die hun eerste wedstrijd van het seizoen betwisten.error: Alert: Content is protected !!