Home > Circuit > Porsche Cup Benelux: Belgium Racing met podiumambities naar Zandvoort

Porsche Cup Benelux: Belgium Racing met podiumambities naar Zandvoort

Foto ©: Belgium Racing

Op het circuit van Zandvoort besluit de Porsche Carrera Cup Benelux dit weekend de eerste helft van het seizoen 2022. Belgium Racing kende tot dusver een enerverende campagne en is vastberaden om aan de Nederlandse kust het tij te doen keren. Vorig jaar won het Belgische team nog beide manches op Circuit Zandvoort en ook in 2022 willen zowel Koen Wauters als Dylan Derdaele hun puntensaldo stevig aandikken. Beide heren zijn bovendien vastberaden om met eremetaal naar België terug te keren.

“Na twee weekends in België, trekt de Porsche Carrera Cup Benelux voor het eerst de landsgrenzen over”, weet Dylan Derdaele. “Ik hou goede herinneringen over aan Zandvoort, want vorig jaar won ik twee wedstrijden op de Nederlandse duinenomloop en pakte ik daarmee de leiding in de tussenstand. Dit jaar liggen de kaarten anders en zal het er vooral op aankomen een constant en foutloos weekend af te werken“.

“Ik ben blij dat ik er in Zandvoort kan bij zijn, ondanks mijn drukke professionele agenda”, lacht Koen Wauters. “Net als Dylan, heb ik in de tussenstand wat goed te maken, zeker nadat ik bij de vorige manche in Zolder door omstandigheden geen punten sprokkelde. Ik voel me echter steeds meer op mijn gemak in de Porsche 911 GT3 Cup en dat schept vertrouwen. Net als bij de vier vorige wedstrijden wil ik vooral ervaring opdoen en de wagen beter onder de knie krijgen, maar ik merk dat de ruwe pace wel goed zit.”

De vijfde en zesde wedstrijd van de Porsche Carrera Cup Benelux 2022 worden gereden op het ADAC GT Masters-weekend in Zandvoort. Ook de competitieve Porsche Carrera Cup Deutschland tekent present in het topweekend, al zullen de deelnemers aan de Duitse cup de piste niet delen met de Benelux-rijders. Op vrijdag staan er twee vrije trainingen op het programma, gevolgd door de kwalificaties (11u) en race één (16u30) op zaterdag en op zondag de tweede sprint van 30 minuten (14u40).

error: Alert: Content is protected !!