Home > Circuit > IAME Series Benelux: meer dan 250 piloten verwacht in Genk

IAME Series Benelux: meer dan 250 piloten verwacht in Genk

Foto ©: IAME Series Benelux

Twee maanden na de afspraak in Ostricourt, hernemen de IAME Series Benelux dit weekend in Genk.  Met meer dan 250 verwachte piloten in Limburg, belooft de strijd in de derde proef van het kampioenschap bijzonder hevig te zijn en reeds beslissend voor sommigen.  Aan het einde van dit wedstrijdweekend zal meer dan de helft van het seizoen reeds gereden zijn.

Op vrijdag en zaterdag zijn het de categorieën X30 Senior (14-29 jaar) en de X30 Junior (12-15 jaar) die het weekend opgang trekken, met op het menu: de oefensessies, de kwalificaties en de Finales op zaterdag vanaf 16u45.  Op zondag staat hetzelfde te wachten voor de categorieën Mini Rookie (7-10 jaar), Mini (10-12 jaar), X30 Senior Cup (18-29 jaar, maar met een hoger minimum gewicht), X30 Master (30-39 jaar), X30 Gentleman (ouder dan 40 jaar) en de X30 Super Shifter (karts met een versnellingsbak, met een apart klassement voor piloten ouder dan 40 jaar).  De Finales beginnen vanaf 16u20.

X30 Senior

Met meer dan 80 ingeschreven piloten, belooft de strijd voor de overwinning meer dan eens hevig te gaan worden in de X30 Senior klasse. Elie Goldstein, huidig- en tweevoudig kampioen, tekende present sinds het begin van het seizoen. De Brusselaar staat op kop van het kampioenschap na zijn overwinning in Ostricourt, maar hij weet dat een slecht weekend direct cash wordt betaald. In de strijd voor de titel zijn Bart Ploeg, Henkie Kalteren, Sam Balota en Daan Steenman de naaste achtervolgers. Onder de andere kandidaten vinden we Yani Stevenheydens, de X30 Junior Kampioen van 2020 en eveneens Noah Matton. Daarnaast zijn verrassingen nooit uit te sluiten in deze categorie. Rijders zoals Victor Louis, Sam van Voskuilen en Nathanaël Den Hondt zullen er alvast vol voor gaan.

X30 Junior

Thibaut Ramaekers, die de openingsmanche van de IAME Series Benelux in Mariembourg domineerde, maakte een sterke indruk in het begin van het jaar in de X30 Junior klasse. Maar in Ostricourt slaagden de tegenstanders van de leider in het kampioenschap erin het tij te keren:  Aaron Ferrazzano kon zijn allereerste Finale verzilveren en de Portugees Noah Monteiro kon de kop van het tussentijdse klassement innemen na de kwalificaties.  We zouden dus logischerwijze drie piloten moeten terug vinden vooraan in Genk. De Fransman Pacôme Weisenburger, tweede in de Hauts-de-France, heeft de snelheid om de koppositie op te eisen. Na een teleurstellend weekend in zijn thuiswedstrijd zal titelverdediger Clément Outran erop gebrand zijn om de situatie in Limburg recht te zetten. Met een totaal van 60 piloten aan de start, belooft het spannend te worden.

Mini: Arthur Hoang onder druk

Arthur Hoang, leider in de IAME Series Benelux, Senna Meunier, zijn eerste achtervolger, de Tsjech Zdenek en Gilles Herman komen allen aan de start in Genk met één doel: de overwinning pakken. Maar met meer dan 30 piloten aan de start, zou dit wel eens een moeilijke opdracht kunnen worden. Antoine Venant en Devon Hagelen, respectievelijk derde en vierde in het klassement, zouden maar al te graag hun naam aan het palmares toevoegen. Maar dat geldt eveneens voor Quinten van Leeuwen, Maël Le Marchand en Edouard Godfroid. Kortom is het onmogelijk te voorspellen wie de overwinning zal pakken.

Mini Rookie

Al sinds het begin van het seizoen gaan ze de strijd met elkaar aan in de Mini Rookie klasse en die strijd is ongetwijfeld nog niet voorbij!  Priam Bruno en Jordi Broekman komen in Genk aan de start met een gelijk aantal overwinningen en punten. In een race met een dertigtal piloten, zullen ze alvast Finn Rossen en Timéo Rifflart in de gaten moeten houden, twee protagonisten die reeds op het podium stonden dit jaar.  Maar eveneens opgepast voor de zeer regelmatige Djamairo Hoft, Milan Becu en Luis Biélande, auteur van een mooie prestatie in Ostricourt.

X30 Senior Cup/X30 Master

Voor zijn eerste seizoen in zijn nieuwe kleuren, maakt Bjorn Verhamme indruk in de X30 Master. De Belg, die reeds eerste was in Mariembourg en tweede in Ostricourt telt een mooie voorsprong in het kampioenschap.  Om hem te beletten nog verder uit te lopen hebben zijn tegenstanders geen andere keuze!  Jim Ringleberg, Thierry Delré, Kim Longhino en Quentin Henry zullen hem moeten verslaan zoals de eerstgenoemde deed in Frankrijk.  We houden eveneens de Ier Richard Faulkner in de gaten en Kevin Lemmens die zijn terugkeer vooraan zal willen bevestigen.

In de Senior Cup, ziet de situatie er evenwel helemaal anders uit.  Antony Moonen komt als leider in het kampioenschap aan de start in Limburg, maar hij heeft slecht vier punten voorsprong op de Nederlander Mark Smit en vijf op Matthieu Delbauf, de X30 Master kampioen van 2021.  Om maar te zeggen dat alles nog gereden moet worden voor dit trio.  Voor hun achtervolgers is het nu of nooit om te reageren en terug te keren in de titelstrijd.  Pierre Mochalski en Ricardo Doornbosch zijn hiervoor het best geplaatst.

X30 Super Shifter

De X30 Super Shifter klasse, die de minst gevulde klasse is van de IAME Series Benelux, is alvast niet de minst spectaculaire om te aanschouwen.  Wat u zeker niet mag missen dit weekend is het duel tussen Christof Huibers en Sam Claes.  De tweevoudige- en huidige kampioen heeft momenteel twee punten voorsprong op de Limburger en hiermee is de toon alvast gezet!  Achter deze twee titelkandidaten strijden meerdere piloten voor een podiumplaats.  Hieronder worden onder meer Jimmy Deveen, Tim Ver Elst en Corentin Grégoire gerekend. In hetzelfde peloton vinden we eveneens het duel tussen Kevin Delcroix en Erik Hellemans, die er strijden voor de overwinning bij de 40-plussers.

error: Alert: Content is protected !!