Home > F1 > F1: speciale onderscheiding voor Michael Schumacher

F1: speciale onderscheiding voor Michael Schumacher

Foto ©: Flickr

De familie van Michael Schumacher zal dit jaar de hoogste onderscheiding van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen ontvangen.

De voormalige Formule 1-rijder ontvangt de ‘Staatspreis’. Deze wordt toegekend aan mensen die een buitengewone prestatie hebben geleverd. “Zijn werk als sportman en als voorvechter van goede doelen straalt tot ver buiten de grenzen van Noordrijn-Westfalen. Tot op de dag van vandaag is Michael een van de meest markante persoonlijkheden in de geschiedenis van de sport”, zo omschrijft men de Duitser.

Jean Todt, die Schumacher in 1996 naar Ferrari haalde en met hem vijf rijderstitels en zes constructeurstitels won, zal een paar woorden van eerbetoon uitspreken op het speciale moment in Keulen op 20 juli. Schumacher’s vrouw Corinna en hun twee kinderen, F1-rijder Mick Schumacher en dochter Gina, zullen de prijs namens hem in ontvangst nemen.

error: Alert: Content is protected !!