Home > F1 > F1: Madrid stuurt brief voor plaats op de kalender

F1: Madrid stuurt brief voor plaats op de kalender

Foto ©: F1

Madrid wil een plaats op de Formule 1-kalender. Er is nog geen circuit klaar dat aan de eisen van de sport voldoet, maar er is wel een brief geschreven aan Stefano Domenicali, de CEO van de Formula One Group.

De Grand Prix van Spanje wordt sinds 1991 verreden op het Circuit de Barcelona-Catalunya en er wordt ook regelmatig getest. Voor Madrid is een F1-race al een tijdje geleden. In 1981 won Gilles Villeneuve op het Circuito del Jarama in de provincie Madrid. Dit circuit werd tussen 1967 en 1981 elf keer gebruikt voor een F1-race, hoewel twee races niet meetelden voor de officiële kalender. In 1913 was er ook een Spaanse GP in Guadarrama, Madrid, maar dat was voordat de F1 bestond.

Met Carlos Sainz als uithangbord van Madrid wil het de F1 terugbrengen naar de hoofdstad van Spanje. Isabel Diaz Ayuso heeft namens Madrid een brief gestuurd aan Stefano Domenicali. Daarin schrijft de Spaanse politica over de intentie van Madrid om deel uit te maken van de F1. Het plan staat nog in de kinderschoenen, maar de wens is duidelijk. Het heeft de steun van politici en nu moet het worden doorgedrukt. Er is nog geen circuit aangewezen. Het Circuito del Jarama ligt nog in Madrid, maar het is niet zeker of dit nog aan de eisen van de F1 voldoet. Ook wordt er gewerkt aan een project in Morata de Tajuna. Het zou in ieder geval niet de bedoeling van Madrid zijn om een stratencircuit op te leveren.

Het is geen gemakkelijke opgave voor Madrid, want Barcelona heeft net zijn deal met de F1 verlengd tot 2026. Er zal veel worden geïnvesteerd in dat circuit, dat in de winter ook als testcircuit dient. Madrid zal die Spaanse plek niet zomaar kunnen innemen. Een tweede GP in Spanje is mogelijk, maar Europese plekken zijn schaars.

error: Alert: Content is protected !!