Home > Moto > Bikers’Days: motorrijders reizen af naar Jules Tacheny in Mettet

Bikers’Days: motorrijders reizen af naar Jules Tacheny in Mettet

Foto ©: Bikers’Days

Na Spa-Francorchamps en Le Mans trekken de Bikers’Days naar het circuit van Jules Tacheny in Mettet, in het hartje van de zomer, met twee circuitdagen die gepland staan op zaterdag 23 en zondag 24 juli.

Voor elke motorrijder is het circuit tussen Samber en Maas een niet te missen afspraak. Mettet is zonder twijfel de bakermat van moto’s in België en dat het circuit de naam draagt van een groot Belgisch kampioen, Jules Tacheny, is niet toevallig. Technisch gezien is het circuit ideaal voor motorrijders, met een rechte lijn van meer dan 600 meter waardoor je voluit naar de Surtees kan gaan, met bochten die de namen dragen van grote kampioenen zoals Agostini, Saarinen en de Radiguès, Mertens, Chambon, Paquay, etc. In Mettet ademt de motorcompetitie asfalt uit.

Zoals de traditie het wil bij de Bikers’Days by DG Sport, worden de deelnemers verdeeld in vier groepen – vrije tijd, snel, heel snel, expert – en de geluidslimiet bedraagt 94 dB statisch en 101 dB dynamisch. 

error: Alert: Content is protected !!