Home > Circuit > GT World America VIR: Jan Heylen tweede en vierde in Pro-Am

GT World America VIR: Jan Heylen tweede en vierde in Pro-Am

Vorig weekend werd de derde manche voor het GT World Challenge America op het glooiende circuit van Virginia gereden. Michele Beretta en Andrea Caldarelli (K-Pax Lamborghini) wonnen tweemaal het algemene klassement terwijl Jan Heylen een tweede en vierde plaats in Pro-Am behaalde.

(Foto: © Wright Motorsports)

Jan Heylen en Charlie Luck begonnen race 1 vanop plaats elf. Ze wisten met hun Porsche de talrijke incidenten te ontwijken en eindigden vierde algemeen en tweede in Pro-Am, achter de Ferrari van Ryan Dalziel en Justin Wetherill. Michele Beretta en Andrea Caldarelli reden hun K-Pax Lamborghini zonder veel concurrentie naar de overwinning. Ze hadden zeventien seconden voorsprong op Dinan-Foley (Turner Motorsport – BMW).

Beretta en Caldarelli zegevierden tevens in race 2. Ze wonnen met 28 seconden voorsprong op Kurtz-Braun (CrowdStrike with Riley Motorsports – Mercedes). Jan Heylen begon als tiende aan de wedstrijd. Na de pitstops was Charlie Luck zesde, en vijfde wanneer hij kort voor het einde spectaculair van de baan spinde. Gelukkig raakte de Wright Motorsports-rijder niets en kon hij verder. Het Belgisch-Amerikaanse duo werd uiteindelijk achtste en vierde in Pro-Am.

error: Alert: Content is protected !!