Home > Circuit > Ferrari Challenge Europe Hungaroring: D2P toont eens te meer zijn enorme competitiviteit

Ferrari Challenge Europe Hungaroring: D2P toont eens te meer zijn enorme competitiviteit

De Ferrari Challenge Europe hield afgelopen weekend halt in Boedapest en voor de jonge formatie D2P, is het bilan gewoonweg uitzonderlijk: twee poleposities en twee zeges in de Coppa Shell, een polepositie en twee podia in de Trofeo Pirelli, en de titelstrijd die verdergaat…

In 2018 deed de D2P-structuur zijn intrede in het kader van diverse trackday en nu drie jaar later, en dat ondanks de moeilijke context, zette het team de stap naar de competitie in de zeer competitieve Ferrari Challenge Europe. Tijdens dit seizoen 2022 werpt D2P, waarvan het atelier zich op een steenworp van het circuit van Spa-Francorchamps bevindt, zich duidelijk op als een van de absolute referenties in de competitie, zoals de meeting die afgelopen weekend op de Hungaroring plaatsvond, opnieuw heeft aangetoond…

“In de Coppa Shell leverde de Pool Roman Ziemian gewoon een perfecte prestatie, met twee poleposities, twee overwinningen en twee snelste ronden in de race”, legt John Wartique uit. “Een indrukwekkende prestatie die hem in staat stelde terug te keren naar de derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap, slechts zes punten achter de leider. Ik tekende voor polepositie voor race 1 in de Trofeo Pirelli, maar maakte een klein foutje bij de start en zette vervolgens druk op Doriane Pin gedurende de hele race. De volgende dag had zij een iets beter ritme dan ik, waardoor ik weer op de tweede plaats eindigde. Ik sta nu 15 punten achter de jonge Française in het kampioenschap, wat betekent dat de titel tussen ons tweeën kan gaan, ook al is niets zeker. We zijn nog niet over de helft van het seizoen, en alles is mogelijk!”

De voldoeningen was op de Hungaroring dus groot en dat toont nogmaals de ongelooflijke evolutie van D2P sinds het debuut in de Ferrari Challenge Europe aan… “We waren het beste team in Boedapest”, aldus nog John Wartique. “In het teamklassement staat AF Corse natuurlijk voor ons, maar zij hebben elf wagens tegen twee voor ons! Deze uitzonderlijke resultaten zijn het resultaat van het harde werk van de mensen die dit team vormen, en samen met Stéphane Corremans willen wij hen daarvoor hartelijk danken. D2P opereert in een zeer professionele omgeving, en de aanpak is duidelijk de juiste. Zeker als het de bedoeling is om naar GT3 op te klimmen. Iedereen zet steeds tot het einde door. Tot in Hockenheim, Duitsland, voor de volgende meeting van de competitie, tijdens het weekend van 22, 23 en 24 juli…” (persbericht)

error: Alert: Content is protected !!