Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: “de Vlamingen verder motiveren om te komen!”

Spa 24: “de Vlamingen verder motiveren om te komen!”

De General Manager van de TotalEnergies 24 Hours of Spa is nog steeds de Fransman Laurent Gaudin. Gaudin, in dienst van SRO de promotor en organisator van de race en het Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-kampioenschap, is vooral opgelucht dat deze 74ste editie er weer één is met publiek en zonder beperkingen.

Foto: SRO

Dat is werkelijk iets wat ons allemaal weer toelaat positief te denken, want in alle eerlijkheid, na twee seizoenen met erg veel beperkingen, was het tijd dat we weer met publiek konden werken. Maar het gaat verder dan het publiek, er waren de beperkingen voor de pers, de catering, de teams, de medewerkers, het dragen van de maskers…”, schetst Gaudin de situatie. “Dat alles lijkt nu weer achter de rug en in dat opzicht is het goed te zien dat de voorverkoop van de tickets de goede richting uitgaat en we hopen dus dat deze tendens zich de komende weken bevestigt. In dat opzicht zal de aanwezigheid van Valentino Rossi ook een extra troef.”

Sportief lijkt de General Manager positief, met onder meer 65 wagens op de startgrid:

“Uiteraard, 65 wagens is zeer goed, met negen merken, waarvan acht die meestrijden voor de winst. Er is overigens geen enkele race hier in Spa-Francorchamps of elders die zoveel ‘Pro’ rijders aantrekt. Dat op zich is een zeer indrukwekkend gegeven. We kunnen dus erg tevreden zijn met de situatie, die er ook één van stabiliteit is, waarbij het sportieve reglement niet aangepast wordt. We mikken dus op een stabiele situatie.”

De 24-uursrace in de Ardennen lijkt echter moeilijker door te breken in Vlaanderen, met zijn zeven miljoen inwoners.

“Dat is niet onwaar, maar tijdens de jaren voor COVID, zagen we toch dat de tendens positief was en het zal nu zaak zijn om die lijn verder door te trekken en de Vlamingen te overtuigen naar hier te komen, ook na een onderbreking van twee jaar.”  

error: Alert: Content is protected !!