Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: de 65 deelnemers kort doorgelicht

Spa 24: de 65 deelnemers kort doorgelicht

In de aanloop naar de TotalEnergies 24 Hours of Spa komen we nog uitgebreid op het deelnemersveld terug, dat zowel in kwaliteit als kwantiteit uitblinkt. We werpen echter al een blik op de Belgische inbreng.

Pro Cup

In normale omstandigheden komt de winnaar uit deze klasse. Porsche en Audi zijn hier het best vertegenwoordigd met elk maar liefs vijf wagens. Ze nemen het op tegen titelverdediger Iron Lynx, dat twee Ferrari inschreef, drie Mercedes-AMG GT3, drie Lamborghini Huracan GT3 Evo, twee Aston Martin Vantage, twee BMW M4 en één Mclaren.

Zoals enkele dagen geleden werd aangekondigd zet KCMG, dat geen volledig seizoen GT World Challenge Europe betwist, een te duchten rijderscombinatie in met Nick Tandy, Dennis Olsen en Laurens Vanthoor.

Zijn broer Dries vormt samen met Charles Weerts en Kelvin van der Linde het te kloppen trio van Audi Sport Team WRT. Ze streden in 2021 tot in de slotfase met de Iron Lynx Ferrari om de overwinning en finishten uiteindelijk tweede. Er zullen ook veel ogen op de andere Pro-wagen van Team WRT gericht zijn, de #46 van Valentino Rossi, Frédéric Vervisch en Nico Müller.

Bij Aston Martin en TF Sport vinden we uiteraard Maxime Martin en zijn ploeggenoten Marco Sorensen en Nicki Thiim. Sorensen en Thiim werden vorige jaar derde met de Engelse bolide.

Silver Cup

Nicolas Baert en Baptiste Moulin vertegenwoordigen hier de Belgische driekleur. Baert bestuurt de Audi van Saintéloc Junior Team en Moulin rijdt met een Lamborghini van Vincenzo Sospiri Racing.

Team WRT heeft met Neubauer-Goethe-Simmenauer en Hutchison-Menchaca-Proctor twee kanshebbers op klassewinst in zijn rangen.

Pro-am

De enige Bentley Continental GT3 zien we met Nigel Bailly in Pro-am. Momenteel wordt enkel Bailly op de deelnemerslijst vermeld, maar Stéphane Lemeret test vandaag eveneens op Spa.

Een belangrijke kanshebber in deze klasse is de AF Corse Ferrari van de ervaren Louis Machiels. De Belg heeft Andrea Bertolini, Alessio Rovera en Stefano Costantini naast zich.

Alessio Picariello bestuurt de Herberth Porsche 911 GT3 R samen met Niki Leutwiler en Stefan Aust en een nog aan te kondigen rijder.

Gold Cup

Sarah Bovy komt met Michelle Gatting, Rahel Frey en de achttienjarige Doriane Pin aan de start in de Gold Cup. Het vaste trio Bovy-Gatting-Frey reed tijdens de laatste manche op het circuit van Paul Ricard naar een knappe tweede plaats in deze categorie en de zeventiende algemeen. Zij zijn er uiteraard op gebrand om dit in de Belgische etmaalrace minstens te herhalen.

Met Boutsen Racing staat er ook een Belgisch team aan de start. Benjamin Lessennes, Adam Eteki, Karim Ojjeh en Antoine Leclerc vormen een combinatie van jonge rijders en ervaren gentlemen.

error: Alert: Content is protected !!